Sokak köpekleri korkulu rüya oldu

Sokak köpekleri korkulu rüya oldu

Sürü halinde gezen köpekler nedeniyle sokağa çıkmaya korktuklarını belirten Poyracıklı, oğlunun yaşadığı dehşeti başkalarının yaşamaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Mesir Mahallesi'nde 3 gün önce ortaokul 5'nci sınıf öğrencisi Tunç Poyracıklı sokakta sürü halinde başıboş dolaşan köpeklerle yüz yüze geldi. sokak köpeklerinin arasında kalan 11 yaşındaki çocuk, köpeklerin saldırısına uğradı. Kaçmaya fırsat bulamadan sürüdeki bir köpek tarafından sol bacağından ısırılan Poyracıklı, duyduğu acıyla çığlık attı. Yardım çığlıkları üzerine Poyracıklı, sokağa koşan komşularının yardımıyla kurtuldu.Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne götürülerek, tedavi altına alındı. Tunç Poyracıklı'nın ailesinin yanı sıra mahalle sakinleri sürü halinde dolaşan başıboş köpeklerin sürekli saldırısına uğradıklarını, önlem alınmaması halinde köpeklerin faciaya neden olabileceğini söyledi.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Tunç Poyracıklı  “Bahçe kapısından çıktım. Az ileri gittiğimde teyze ile birlikte köpekler bir anda üzerime gelmeye başladılar. Köpekler bir anda üzerime atladı. Koştuklarını görünce az geriye gittim. Beni bahçe kapısının önünde sıkıştırdılar. Etrafımı sardılar. Bir tane köpek beni ısırdı. 

Sokaktan bir kedi ve köpek sahiplenen anne Figen Poyracıklı ise, korkudan parka çıkamadıklarını söyledi. Poyracıklı, “Gerçekten bacağının o halini görünce bir anda elini, yüzünü ve her yerini parçalamadıkları için şükrettim. Ben hayvanları suçlamıyorum. Onları tetikleyen ve bu yola sürükleyen insanlar tabii ki. Hayvanları suçlamıyorum, orada yapılacak bir şey yok. Ben kadından da şikayetçi oldum. Çünkü ilk gece sürekli uyandı. Şuan evden bensiz çıkamıyor. 3 gündür kapının önüne adımını atmıyor. Eline bir şey almak istiyor. Ayakkabı çekeceği almak istiyor. Çok korkuyor. Demir veya tahta almak istiyor. Burada insanlar zaten ceplerinde taş ile dolaşıyor” dedi.

93369_24fd8ed6-2e9c-4575-9bbf-6556ee6e7b9a.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.