Sokakta Tiyatro Festivali Başladı

Sokakta Tiyatro Festivali Başladı

Festival 4 gün sürecek.

Konak Belediyesi’nin 2005 yılında yaşama veda eden İzmirli tiyatro oyuncusu ve yönetmen Mehmet Ulusoy anısına bu yıl 6’ıncısını düzenlediği Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali başladı. 8-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında Kadifekale’den Alsancak’a, Gültepe’den Göztepe’ye, Konak’ın farklı noktalarında sokaklar tiyatro sahnesine dönüşecek. Dört gün sürecek festival bu yıl İtalya ve Polonya'dan gelen konuk tiyatro topluluklarının katılımıyla uluslararası boyut kazanırken, yurt içinden de İstanbul, Tekirdağ ve Aydın'dan tiyatro ekipleri İzmirlilerle buluşacak.

DÖRT GÜN SÜRECEK

Konak’ın sokaklarını sanatla buluşturmak adına düzenlenen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali’nin 6’ıncısının açılış töreni Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalde yer alan tiyatro topluluklarının yanı sıra sanatseverin de yer aldığı kortej büyük ilgi gördü. Gazeteci İsmail Sivri’nin Anıtı önünde kurulan sahnede ise ilk olarak Aydın'dan konuk olarak gelen Didim Tiyatro Ağaçkakan Kukla gösterisiyle sahne aldı. Ardından İstanbul Derme Tiyatro oyuncuları Ece Ayhan'ın Meçhul Öğrenci Anıtı şiiri ve Proksis'in müziği eşliğinde mim gösterisiyle devam etti. Etkinlik Yenikapı Tiyatrosu'nun Palto oyunuyla sona erdi. Vatandaşlardan büyük ilgi gören etkinlik 11 Haziran tarihine kadar Konak'ın çeşitli noktalarında devam edecek.

da9b8eba-dd92-430e-8a13-6730a549cac6

YERLİ VE YABANCI KONUKLAR

Festivalin ilk günkü etkinlik programı kapsamında Kadifekale'deki İnkılap İlkokulu'nda Şubadap Çocuk Müzik Grubu şarkılarıyla minikleri eğlendirirken; Tiyatro Şebboy ve Didim Tiyatro oyunlarıyla keyifli anlar yaşattı. Bu yıl ilk kez yurtdışından; Polonya'dan ve İtalya'dan gelen konuk tiyatrolar Commedia Dell'arte Atölyesi ve Grotowski, Odin, Barbara Tiyatrosu Atölyesi de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde İzmirli sanatseverle buluşacak.

SOKAKLAR SAHNE OLACAK

Dört gün sürecek festival kapsamında; Ege Mahallesi'nde, Gültepe Meydanı'nda, Kadifekale Zübeyde Hanım İlkokulu'nda, Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı'nda, Kılıçreis Parkı'nda, Agora Parkı'nda, Kemeraltı Çarşı girişinde ve Çınarlı Rekreasyon Alanı Ayhan Işık Açıkhava Tiyatrosu'nda sokak ve çocuk oyunları sahnelenecek. 7'den 70'e İzmirliler pek çok merkezde oyunlarla keyifli anlar geçirecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.