Sol, “Güzel düşünen, zaten güzeldir”

Sol, “Güzel düşünen, zaten güzeldir”

Hayata güzel bakmanın hücreleri de olumlu yönde etkilediğini belirten Estetisyen Şafak Sol, kişinin kendiyle barışık olmasının beden sağlığına pozitif etkilerini paylaştı

Fazla kilo ya da dökülmüş saçların büyütülecek bir sorun olmadığını belirten Epidermis Polikliniği Dermatoloji Kliniği kurucusu Şafak Sol, eksikliği tamamlayabilme gücünden yola çıkarak kişinin kendini sevmesiyle her türlü sorunun üstesinden gelebileceğini söyledi.


Estetisyenlik mesleğini, aldığı anatomi eğitimiyle temellendiren Şafak Sol, “Estetik bakmak lazım yaşama. Güzel düşünmek hücrelerimize, hatta yüz hatlarımıza ve tüm bedenimize olumlu yansıyor. Güzel bakmalı, mutlu olmaya çalışmalı, yapabileceklerinin sınırını bilmeli, bunun için de çaba göstermeli. Olumsuz düşünenlerin yüzlerinin daha kırışık, bedenlerinin daha hızlı deforme olduğunu; olumlu düşünenlerin ise daha dinç, daha estetik bir vücuda sahip olduklarını net olarak söyleyebiliriz” diye konuştu. 

‘GÜZEL BAKMAK YETMEZ’
 

Kadın ya da erkek olsun, bireyin kendiyle barışık olmasının tek başına yeterli olmadığını dile getiren Sol, eğitim ve farkındalığın önemine vurgu yaptı. Şafak Sol şöyle konuştu: “Kişi küçük dokunuşlarla güzel görünebilir ancak bu yeterli olmaz. Makyaj yapmak ya da tıraş olmak gibi zaruri ihtiyaçların yanı sıra, ışıl ışıl olduğunuzu bilseniz bile tüm yüz bölgesine bir lazer epilasyonu yapılmalı. Çünkü yüzümüzde göremediğimiz, fark edemediğimiz ayva tüylerine sahibiz. Dilimizde bile var bu ayva tüyleri. İnsanlar bunun olağan olduğunu düşünüyor. Aslında öyle değil; o bir tül perde gibi tüm yüz ifadesine bir gölge veriyor. Yılda bir ya da iki kez yapılmalı. Kişi o ayva tüylerinden arınıp derisinin hava aldığını hissettiğinde cildinin tam anlamıyla güzelleştiğini görecek. Yenilenen yüzüyle aynaya baktığında daha mutlu olacak. O yüzden yüz çok önemli.”

“BENİM GÖREVİM…”
 

Estetik desteğin yanı sıra asıl amacının yol göstermek olduğunu vurgulayan Sol, “Benim görevim aslında sadece lazer değil. İnsanların estetik anlamda algısını değiştirmek. Zaten güzel görünmek isteyen, gerekli çabayı harcıyor. Ancak bilmedikleri o kadar çok şey var ki… Örneğin, dudak üstü veya göz çevresi çok kırışık olan bir hanım yüzündeki o ayva tüyünden kurtulursa daha sağlıklı bir cilde sahip olacağını bilmiyor. Ben ona yol gösteriyorum,  anlatıyorum. Beni işim, onların algısını geliştirmek” dedi. Karşıyaka Bostanlı’daki kliniğinde hizmet veren Şafak Sol, daha güzel görünmek isteyenlere ‘ertelemeyin’ çağrıda bulundu; “Örneğin ciddi bir kıl problemi varsa ileride sorun olabilecek bir durum yaşanmaması için lazer epilasyon gerekli” diye ekledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.