Soma faciasında yaşamını yitiren 301 madenci anıldı

Soma faciasında yaşamını yitiren 301 madenci anıldı

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamın 8'inci yıldönümünde maden şehitliğindeki anma etkinliği düzenlendi.

Soma Öğretmenevi'nde bir araya gelerek yürüyüş düzenleyen işçilerin yakınları "Karanlık günlere adalet, mücadelemizle gelecek" pankartı taşıdı ve sık sık "Avukatlar dışarı, katiller içeri" sloganı attı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Özcan Kaçar, CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş, CHP Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Celepçi, CHP Soma Kadın Kolları Başkanı Nilgün Demirhan, sanatçılar Levent Ülgen, Galip Erdal, Bahtiyar Engin ile Çorlu tren katliamı ve Hendek işçi katliamında yakınlarını kaybedenler de destek için oradaydı.

Sabah saatlerinde de Soma'daki Maden Şehitliği ve Anıtı'na gelen Maden-İş sendikası üyeleri ve aileler, sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa geldi, Kur'an-ı Kerim okudu.

fso6gidxwamxv9w.jpg

'BİZİ SAVUNAN AVUKATLAR TUTUKLANDI, AVUKATLARIMIZA SELAM GÖNDERİYORUZ'

Oğlu Uğur Çolak'ı olayda kaybeden İsmail Çolak, 8 yılın kendileri için zor geçtiğini belirterek, "Acılarımız ilk günkü gibi devam ediyor. Çünkü bizim verdiğimiz adalet mücadelesi, çocuklarımızla birlikte göçük altında kaldı. Biz çocuklarımızın ölümüyle alakalı davayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız. Mahkemelere güvenimiz kalmadı ama umudumuz var. Cumhuriyet tarihinin en büyük işçi katliamının sorumlularının hiçbirinin tutuklu olmadığı bir süreç yaşıyoruz ama bizi savunan avukatlar tutuklandı. Avukatlarımıza da selam gönderiyoruz" dedi.

fsppktgxwaagjvr.jpg

'İÇİM YANIYOR'

Faciada oğlu İbrahim Duman'ı kaybeden Zehel Duman, "Ne hissedeyim, her zamanki gibi burukluk hissediyorum. Adalet yok, katiller dışarıya çıktı. Bizi savunan avukatlar içeri girdi, bu adalet mi? 301 kişi vefat etti. Tutuklu var mı? Yok. Senelerce mücadele verdik ama sözümüzü duyan olmadı. Anneyim, içim yanıyor." dedi.

fso6exhxoaeq88m.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.