Soma Madencilerinin Işığı Hiç Sönmeyecek

Soma Madencilerinin Işığı Hiç Sönmeyecek

Manisa Soma'da hayatını kaybeden işçiler anısına anıt inşa eden Manisa Büyükşehir Belediyesi madencilerin anısını anıt ile yaşatıyor.

Geçtiğimiz yıl bu dönem Soma madeninde hayatını kaybeden şehit madenciler için anıt inşa eden Manisa Büyük Şehir Belediyesi'nin Şehitlik Anıtı ve Kaidesi'nin ışığı hiç sönmeyecek.

Soma'da meydana gelen ve resmi rakamlara göre 301 kişinin şehit olduğu faciada yakınlarını kaybeden madencilerin hüznü Şehitlik Anıtı ve Kaidesi'ne yansıtıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yaptırılan Maden Şehitliği'ne son olarak Şehitlik Anıtı ve Kaidesi konuldu. Şehit ailelerinin önerileri ile inşa edilen Şehitlik Anıtı ve Kaidesi, anne ve babaların, eş ve çocuklarının madende çalışan eşlerini, babalarını ve evlatlarını nasıl heyecanla, endişeyle beklediklerini gösteriyor.

Soma 2

Kaidenin önünde yer alan heykellerde madenci ailelerin acısı gün yüzüne çıkıyor. Faciada hayatını kaybeden maden işçilerini temsilen yapılan 301 LED aydınlatma kaidenin sonunda birleşerek gökyüzüne yansıtılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Şehitlik Anıtı ve Kaidesi ile tüm Türkiye'yi yasa boğan acının unutulmaması amaçlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.