Soma’da hüznün 3’üncü yılı

Soma’da hüznün 3’üncü yılı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Soma Maden Faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi için gerçekleştirilen anma programına katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Soma Maden Faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi için gerçekleştirilen anma programına katıldı. Yaşanan acının ilk günkü tazeliğini koruduğu Maden Şehitliği’nde protokol üyelerince şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasının ardından yaşanan acı ilk günkü tazeliğini koruyor. Elim facianın 3’üncü yıl dönümünde aileler Maden Şehitliği’ne akın ederken, şehit olan madenciler için anma programı düzenlendi. Gerçekleştirilen programla protokol üyeleri, şehit yakınlarının acılarına ortak olmaya çalıştı. Programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Manisa Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Daire Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Anma programında Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya ve protokol üyeleri maden şehitlerinin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit yakınları ile de sohbet eden protokol üyeleri, şehit ailelerine baş sağlığı dileklerini ilettiler. Programda daha sonra 301 maden şehidinin ruhlarına ithafen dualar edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.