Somalı madencilere Yargıtay'dan kötü haber

Somalı madencilere Yargıtay'dan kötü haber

Karar tepki gösteren işçi avukatlarından Şahin, "Anayasa Mahkemesine başvuracağız" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda meydana gelen maden faciası ardından, işten çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinin işe iade davasında, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi iptal kararı verdi. Karar tepki gösteren işçi avukatlarından Şahin, "Anayasa Mahkemesine başvuracağız" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma  Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda meydana gelen maden faciası  ardından, işten çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinin işe iade davasında, Yargıtay  22. Hukuk Dairesi iptal kararı verdi. İşe iade davasını iptal eden Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nin  kararına tepki gösteren işçi avukatlarından Ayşegül Şahin, gazetecilere yaptığı  açıklamada, işçilerden bir kısmı için Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını  belirtti.

Faciada  işsiz kalan işçiler için işe iade davası açtıklarını  anımsatan Şahin, Soma Kömürleri A.Ş, ile Türkiye Kömür İşletmeleri'ni muhatap  gösterdiklerini kaydetti. Şahin,  devletin esas görevinin yeraltı kömür işletmeciliği yapmak  olduğunu bu hakkını Soma Kömürleri A.Ş'ye devrettiğini iddia ettiklerinı  vurgulayarak, "Bu iddialarımız tespit edildi ve mahkeme kararlarına yansıdı. Dava  iki kez Yargıtaya gidiş geliş sonrası, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi kazandığımız  davayı toptan ortadan kaldırarak, davanın reddine karar verdi." dedi. Bu kararın alınmasında "Siyasi bir müdahalenin" olduğunu  düşündüklerini anlatan Şahin, "Soma’da bu işi bitirin, denildiğini düşünüyoruz.  Bir umut ocaktı, madencilere yeniden iş kapısı açılacaktı. Soma Kömürleri  yapacağı işleri bir kez daha gözden geçirecekti. Bütün bunların üstü çizildi.  işçiler bir darbe daha yediler. Biliyorsunuz ki Yargıtay 22. Hukuk Dairesi  kapatıldı. O daireden son dakikada böyle bir karar çıktı. Bizde Anayasa  Mahkemesine bireysel başvuru hakkımızı kullanıyoruz, hukuk ihlalleri ve tazminat  talebimiz olacak." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.