Somalı üreticiye müjde

Somalı üreticiye müjde

Yağcılı Göleti seneye bitiyor

Somalı çiftçilere 2019 müjdesi. İnşaatına tam gaz devam edilen Yağcılı Göleti’nin gövde dolgusu tamamlanmak üzere. Yüzde 55 gerçekleşme oranına ulaşılan gölet, önümüzdeki yıl su tutacak ve üreticiye her yıl 2 bin 639 lira daha fazla kazandıracak.

Yağcılı Göleti’nden Somalı üreticilere sevindirici bir haber. Üreticinin sabırsızlıkla beklediği projede inşaat tam gaz sürerken gövde dolgusunda son aşamaya gelindi. 205.000 m3’lük dolgunun 195.000 m3'ü bitirilirken; projede ise % 55 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı.

Kuzey Ege Havzası içinde yer alan Soma Ayıuçlu Deresi üzerine inşa edilen göletin gövdesi kaya dolgu tipinde projelendirildi. Temelden yüksekliği 38 metre olarak planlanan Yağcılı Göleti; 860.000 m3 su tutacak ve 1760 dekar araziye can suyu verecek.

Dolusavak revize ve mansap düzenlemesi projeleri onaylanlanan Yağcılı Göleti ve Sulaması Projesi’nin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

8 milyon liraya mal olacak

Bölge üreticilerinin yüzünü güldürecek proje kapsamında 1760 dekar verimli arazi borulu basınçlı şebeke sistemi ile sulanacak. Tarlalardaki verim ve ürün çeşitliği artacak, vatandaşın cebine 2018 yılı rakamları ile ortalama her yıl 2 bin 639 lira daha fazla girecek. Göletin maliyeti ise 8 milyon lirayı aşacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.