Soma'nın Acısı Hala İlk Günkü Gibi

Soma'nın Acısı Hala İlk Günkü Gibi

Soma 'da hayatını kaybeden 301 madenci Buca Madenci Heykeli önünde saygıyla anıldı.

Soma faciası Buca’da da unutulmadı. 2014 yılında Soma Kömür İşletmeleri'nde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci, acı olayın 2. yıldönümünde sendika ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı törenle Buca Madenci Heykeli önünde saygıyla anıldı. Törene katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Soma’da canlarını veren insanların ailelerinin her zaman yanında olduklarını belirtirken, “Babasız, çocuksuz, eşsiz kalmış insanlar yalnız değil. Onların babaları, anaları ve çocukları burada” dedi.

e83fa491-408f-4a89-afe0-eb35ecb6ef4c

Buca, 2 yıl önce Soma’da kaybettiği 301 maden şehidini ilk günkü acıyı hissederek andı. Buca Belediyesi’nin madenlerde yaşamını yitiren madencileri anısına yaptırdığı Madenci Heykeli önünde toplanan DİSK, KESK, TMMOB, Türkiye Tabibler Birliği üyeleri bir parça kömür uğruna yitip giden canlar için ortak basın açıklaması yaptı.

Sendika ve sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, böylesi derin acıların bir daha yaşanmaması için alanlara çıktıklarını, Soma’da yaşanan facianın emekçilerin iş güvencesi ve güvenliği açısından içinde bulunduğu acı durumu ortaya koyduğunu söyledi. Sarı, Soma maden faciasında yaşamını yitiren madenciler anısına böylesi görkemli bir heykel yaptırdığı için Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya da teşekkür etti.

Soma maden faciası 2. yıl anma törenine katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise,  üzerinden iki yıl geçmesine rağmen acının ilk günkü gibi derin ve büyük olduğunu vurgularken, “Ermenek’te, Soma’da canlarını veren insanların ailelerinin her zaman yanındayız. Babasız, çocuksuz, eşsiz kalmış insanlar yalnız değil. Onların babaları, anaları ve çocukları burada… Unutmayacağız, asla da unutturmayacağız” diye de ekledi.

Konuşmaların ardından yapılan saygı duruşunun ardından Soma’nın kapkara madenlerinde yitirilen madenciler için mum yakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.