Sömestrda Sağlığınızdan Olmayın!

Sömestrda Sağlığınızdan Olmayın!

Okullar kapandı, sömestr başladı hatta 1 haftası geride kaldı bile. 

Çocuklar yorucu bir dönemin ardından istediği gibi eğlensin, rahatlasın, istediğini yesin içsin, özgür olsun dediniz. 
 
Peki bu dönemde sağlıklı beslenmek için neler yapabilirsiniz? Diyetisyen Selin İnal birçok önemli öneride bulundu.
 
** Kahvaltı altın öğün. Okula yetişmek için kimi zaman atlanılan kahvaltı, tatil zamanı artık keyifle yapılmalı. Bu sayede kahvaltı yapma alışkanlığı da kazandırılmalı. Özellikle her gün 1 yumurta büyüme ve gelişmeye yardımcı olması için önemlidir. 1 adet yumurta, peynir, mevsim yeşillikleri, zeytin, ceviz ve 2-3 dilim esmer ekmek ile yapılacak bir kahvaltı güne enerjik başlamaya yardımcı olacaktır.
 
** Fast food tartışmasız çocukların en sevdiği yiyecek. Fast food tüketimine engel olamıyorsak o zaman onu en sağlıklı hale getirmeliyiz. Örneğin; yanında asitli içecek yerine ayran tercih edebilirsiniz. Bol soslu olanlar yerine daha az soslu ve küçük boy olanları tercih edip, yanında da büyük boy yerine en küçük boy patates kızartması veya salata tercih ederseniz daha az zararlı hale getirmiş olursunuz.
 
** En güzel içecek su! Hazır meyve suları, asitli içecekler, soğuk çaylar yüksek miktarda şeker içermektedir. Gün içerisinde bu içecekler yerine su tüketmelerini sağlayın.
 
** Atıştırmalıklar tabiki de olacaktır. Yemeklerden sonra atıştırmalıklara izin verebilirsiniz. Bu atıştırmalıkları sağlıklı olan ceviz, badem, meyve, kuru meyve olarak tercih etmeniz en iyisi olacaktır. Eğer çikolata tüketmek istiyorsa en yüksek kakao oranına sahip olanını, tatlı istiyorsa sütlü tatlıları tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
 
** Mutfakta birlikte vakit geçirin. Sağlıklı beslenmek sağlıklı tercihler ile başlar. Birlikte yapacağınız yemekler, atıştırmalıklar daha değerli ve lezzetli olacaktır. Aynı zamanda çocuklar sağlıklı olanı tercih etmeyi öğrenmiş olacaktır.
 
** Hareket etmesini sağlayın.  
Havaların soğuk olması, bilgisayar oyunları, televizyon gibi faktörler nedeniyle çocukların evde oturma süresi artıyor, fiziksel aktivitesi azalıyor. Fiziksel aktivitenin yetersiz olması obezitenin en büyük nedenlerinden birisidir. Bu nedenle çocukları fiziksel aktiviteye teşvik etmeliyiz. Birlikte yapacağınız bir yürüyüş çok iyi olacaktır. Hava soğuk ve evden çıkamıyorsanız bile müzik açıp dans etmek, çocuklarla birlikte zıplamak oynamak hem size hem çocuğunuza iyi gelecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.