Son dakika! O ülkede uçak düştü

Son dakika! O ülkede uçak düştü

Flaş gelişme 

Pakistan Uluslararası Havayoları'na ait en az 100 kişiyi taşıyan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi kentinde bulunan Jinnah Uluslararası Havaalanı'na (CAA) inişe geçtiği sırada düştü. Lahor'dan kalkan PK-303 sefer sayılı yolcuğu uçağının Karaçi'de evlerin arasına düştüğü aktarıldı.

Jinnah Uluslararası Havaalanı (CAA), uçağın inişe geçmesinden 1 dakika önce iletişimin kesildiğini belirtti.

Karaçi Belediye Başkanı Ahtar: "Kazada kimsenin kurtulduğunu düşünmüyoruz"

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait 107 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, Karaçi kentinde evlerin üzerine düştü. Karaçi Belediye Başkanı Wasim Ahtar kazada uçakta bulunanlardan kimsenin kurtulduğunu düşünmediklerini, durumun henüz netlik kazanmadığını aktardı. Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi kentinde Jinnah Uluslararası Havaalanı'na (CAA) inişe geçtiği sırada evlerin üzerine düştü. PK-8303 sefer sayılı uçakta 99 yolcu ve 8 mürettabat bulunduğu belirtildi. Kazanın ardından bölgeye itfaiye, ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgedeki bazı araçlar yanarken evlerde büyük hasar meydana geldi. Karaçi Belediye Başkanı Wasim Ahtar kazada uçakta bulunanlardan kimsenin kurtulduğunu düşünmediklerini ifade ederek durumun henüz netlik kazanmadığını duyurdu. Ahtar en az 5-6 evin yıkıldığını, enkaz altında kalarak ölen kimsenin olup olmadığının ise henüz belirlenemediğini aktardı.

"Çok trajik bir kaza"

Pakistan Başbakanı Imran Khan Twitter'dan yaptığı açıklamada taziyelerini ileterek, "Karaçi'ye giden PIA CEO'su Arshad Malik ve bölgedeki kurtarma ekipleriyle temas halindeyim. Anında soruşturma başlatılacaktır" dedi. Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) Sözcüsü Abdullah Hafeez Khan yaptığı açıklamada, "Pilottan son duyduğumuzda uçağın teknik bir problemi vardı. Bu çok trajik bir kaza" ifadelerini kullandı. PIA CEO'su Marshal Arshad Malik ise "Pilota, her iki pistin de inişe hazır olduğu söylendi. Ancak, pilot tur atmaya karar verdi. Bunu neden yaptı, teknik nedenlerden dolayı olabilir, bunu bilmemiz lazım" dedi. Pakistan Sivil Havacılık Kurumundan bir yetkili ise pilotun telsiz konuşmasında bir motorun durduğunu söylediğini aktardı.

UÇAKTAN BİR KİŞİ SAĞ KURTULDU

 Pakistan'da düşen ve tüm yolcuların öldüğü düşünülen uçakta bir kişinin şans eseri sağ kurtulduğu açıklandı. akistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi kentinde Jinnah Uluslararası Havaalanı'na (CAA) inişe geçtiği sırada evlerin üzerine düştü. Sindh eyaleti Başbakanı Murad Ali Shah, bankacı Zafar Mahmood'un düşen uçaktan şans eseri hayatta kaldığını belirterek Mahmood'un sağlık durumuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Ünlü model de uçakta bulunuyordu

Uçağın yolcu listesinin de paylaşılmasıyla düşen uçakta, Pakistanlı ünlü model Zara Abid'in de bulunduğu ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen moda tasarımcısı Khadijah Shah sosyal medya hesabından paylaşım yaparak hayatını kaybeden Abid'in çok çalışkan ve harika bir insan olduğunu ifade etti.  Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi kentinde Jinnah Uluslararası Havaalanı'na (CAA) inişe geçtiği sırada evlerin üzerine düştü. PK-8303 sefer sayılı uçakta 99 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.