Sony, Microsoft ve Nintendo’ya dev soruşturma!

Sony, Microsoft ve Nintendo’ya dev soruşturma!

Sony, Microsoft ve Nintendo şu sıralar açılan bir soruşturma nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Çevrimiçi oyun hizmetlerinde tüketicilere yönelik sözleşmeleri incelenecek olan firmaların, adil şartlar sunup sunmadıklarına bakılacak.

İngiltere’de Rekabet ve Piyasalar Otoritesi(CMA) tarafından açılan soruşturmada şirketlerin abone sözleşmelerinde ve geri ödemelerdeki politikaları araştırılacak.

Ayrıca şirketlerin iptal ve iade şartları da soruşturma kapsamında incelenecek. Sony için PlayStation, Microsoft için Xbox Live ve Nintendo için de N. Switch Online’ın soruşturma kapsamında olduğu biliniyor. CMA Genel Müdürü Andrea Coscelli, soruşturma hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Araştırmamız, en büyük oyun şirketlerinin sözleşmeleri otomatik yenileme konusunda adil olup olmadıkları ve insanların bunu kolayca iptal edip edemediklerini üzerine olacak. Eğer şirketlerin tüketici koruma yasası kapsamında insanlara adil davranmadığını tespit edersek, harekete geçmeye tamamen hazırız.”

Yüksek para cezaları gelebilir!

CMA ayrıca bahsi geçen üç şirketten konuyla ilgili olarak bilgi istedi. Şirketler olumsuz bir sonuçla karşılaşırsa, harekete geçmeye hazır olduklarını belirten CMA tarafından ciddi para cezaları ile karşılaşacak gibi duruyor. Ayrıca İngiltere’de alınacak böyle bir karar doğrultusunda, diğer ülkelerinde rekabet kurumları harekete geçebilir.

Sony ülkemizde de daha önce çok büyük cezalar almıştı. 2018 yılında Rekabet Kurumu’nun fiyatlarda oynama yaptığı yönündeki tespitleri sonucunda, firma 2 milyon TL’nin üzerinde cezaya çarptırılmıştı. İngiltere’deki konunun daha ciddi bir durum olması da verilecek cezanın yüksek olabileceğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.