Sony Mobile’dan kötü haber...

Sony Mobile’dan kötü haber...

Son yıllarda akıllı telefon sektöründe zor günler geçiren üreticilerden birisi de, şüphesiz Sony. Yıllardır benzer tasarımın kullanılması eleştirilerin odağı olurken, geçtiğimiz Haziran’da Sony Mobile Türkiye‘nin kapanması gündeme gelmişti.

Sony Mobile dünyanın birçok bölgesinde ekonomik anlamda kayıp yaşarken, aynı zamanda şirketin pazar payıda düşüyor. Bu nedenle masrafları azaltmak isteyen şirket, önümüzdeki aylarda işten çıkarmalar ile gündeme gelecek.

İşten çıkarmalara İsveç’in Lund kentinde bulunan ofisten başlanılıyor. Bu ofis bir dönem Sony Mobile’ın genel merkeziydi, ama yıllar önce şirketin genel merkezi Tokyo’ya taşındı. Yine de, bu ofiste yaklaşık 1200 kişi istihdam ediliyor.

Kesin olmamakla birlikte bu çalışanlardan yaklaşık 800 tanesinin doğrudan Sony’ye bağı olduğu belirtiliyor. Diğer kısım ortak firmaların çalışanlarından oluşurken Sony, 800 çalışanından 200’ü ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. İşten çıkarmalar 2019’un Mart ayına kadar tamamlanacak. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Sony mobil tarafta maliyetleri yüzde 50’ye kadar azaltmayı planladığı için maalesef işten çıkarmalar devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.