Sony Uzak Doğu Depremlerinden Kötü Etkilendi

Sony Uzak Doğu Depremlerinden Kötü Etkilendi

Geçtiğimiz hafta Japonya'da arka arkaya gerçekleşen iki deprem teknoloji devi Sony'i bazı tesislerde üretimi durdurmak zorunda bıraktı.

Uzak Doğu'da gerçekleşen depremler nedeniyle olumsuz etkilenen Sony, teslimat konusunda bir çok sıkıntı yaşadı. Şubat ayında Tayvan'da yaşanan depremde de bir çok teknoloji şirketi belirgin olarak programın gerisine düşmüş ve durumdan olumsuz etkilenmişti.

Geçtiğimiz hafta iki gün üst üste yaşanan depremlerden etkilenen Sony'nin Kumamoto'daki fabrikası mecburi olarak üretimi durdurdu. Japon teknoloji devi kamera sensörü üretiyor ve ilk sırada Apple olmak üzere bir çok teknolojik malzeme üreticisinin kamera ihtiyacını karşılıyordu. Şirket tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Kumamoto'da üretimin geçici süreli durdurulduğu belirtilirken fabrikanın tekrar ne zaman tekrar üretime başlayacağı belirtilmedi. 

Japonya merkezli çok uluslu teknoloji üreticisi Sony'nin yetkilileri konuyla ilgili olarak, üretim kesilmeden önce pazarın ihtiyacının karşılanabileceği kadar üretilmiş kamera sensörünün stokta olduğunu belirterek durumdan ötürü hiçbir firmanın zora sokulmayacağı açıklamasını yaptı. Japon devi tüm dünyada CMOS görüntü sensör üretiminin %40 kadarını tek başına elinde tutuyor.

 

Sadece Kumamoto değil Nagasaki ve Kyushu'da da durdu

Teknoloji devi sadece Japonya'daki Kumamoto tesisinde üretimi geçici olarak durdurmadı. Japonya merkezli şirketin Nagasaki'de bulunan ve bir diğer kamera sensörü üretim tesisi olan fabrikada da üretim kısmi olarak durduruldu. Öte yandan Playstation üretiminin gerçekleştirildiği ve bu üretime odaklı olan Kyushu tesisinde de deprem nedeniyle üretimi geçici olarak ara verilmek zorunda kalınıldı.

Perşembe günü gerçekleşen 6.2 ve Cuma günü gerçekleşen 7.3 depreminin ardından sadece Sony etkilenmedi. Japonya'da üretim yapan Mitsubishi ve Honda da belirli tesislerinde üretimi durdurdu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.