Sony'den yapay zekalı evcil hayvan...

Sony'den yapay zekalı evcil hayvan...

Sony Aibo adını verdiği yeni robot köpeğini gözler önüne çıkardı. Sony on yıldan daha uzun bir süre sonra, "Aibo" yepyeni bir modelle ikonik evcil robot hayvan markasını diriltmeye karar verdi.

Sony, yeni akıllı robot köpek modeli Aibo'yu tanıttı. Evcil robot köpek, ERS-1000 model numarasıyla karşımıza çıkıyor. Sony, yeni Aibo'nun "evin üyeleriyle duygusal bir bağ oluşturup onlara sevgi, şefkat ve arkadaş besleme ve yükseltme sevinci kazandırabileceğini" iddia ediyor. Vücudunun 22 eksen boyunca hareket etmesini sağlayan ultra kompakt aktüatörler kullanıyor. Gözlerinde ise çeşitli ifadeler göstermek için iki adet OLED panel kullanıyor. Pil ömrü üç saatlik bir şarj süresi ile yaklaşık iki saat.

Sony, Aibo'nun davranışlarını uyarlanabilir nitelikte olduğunu belirtiyor; köpek sahipleri arıyor, onları neyin mutlu ettiğini öğreniyor ve yavaş yavaş daha geniş çevrelere alışıyor. Aibo, sensör dizisinden gelen sesleri ve görüntüleri analiz etmek için derin öğrenme teknolojisini kullanıyor. Diğer Aibo birimlerinin ve sahiplerinin deneyimlerini öğrenmek için ise bulut veriden yararlanıyor. 

Sony’nin Aibo serisinin üretimini durdurmasından bu yana teknoloji dünyasında pek çok şey değişti. Yeni modelde buna göre bazı değişiklikler yapılmış. Ayarlara erişmek, köpekteki kamerayla çekilen fotoğrafları görüntülemek veya köpek için yeni numaralar indirilebileceğiniz My Aibo adlı bir uygulama var. Abonelik sistemiyle çalışması da yeni Aibo’nun yenilikleri arasında yer alıyor. Robot köpeği satın alanların en az 99 3 yıl boyunca ayda 2 bin 980 yen ödemesi gerekiyor. Aibo bu ücret karşılığında Wi-Fi ve LTE bağlantısına, bulutta yedekleme ve uygulama özelliklerine erişim imkânlarına kavuşacak. Sony yine 2 bin 980 yen karşılığında Aibo için Aibone adlı kemik görünümünde bir aksesuar satacak.

Yeni Sony Aibo, Japonya’da bugün itibarıyla ön siparişe çıktı. Robot köpeğin sevkiyatı ise 11 Ocak 2018’de başlayacak. 198 bin yen (yaklaşık 6450 TL) karşılığında satılan Aibo’nun Japonya dışında piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz bilinmiyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.