Sosyal Etkinlik Merkezi’nden LGS başarısı

Sosyal Etkinlik Merkezi’nden LGS başarısı

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde ücretsiz eğitim alarak Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) katılan 240 öğrencinin tamamı sınav sonuçlarına göre başarıya ulaştı

Öğrenciler, Türkiye genelinde nitelikli lise ve mesleki teknik liselerde eğitim alma hakkı kazandı. Tüm öğrencilerin en doğru lise seçimini yapabilmesi için de rehberlik birimi, tercih danışmanlığı hizmeti vermeye başladı. Başkan Sandal, tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi.

3 ÖĞRENCİDEN TÜRKİYE DERECESİ

LGS sonuçlarına göre Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencilerinden Ömer Uğur Demir 484,14 puanla Türkiye genelinde yüzde 0,28’lik dilime girerek en başarılı öğrenci oldu. Nisa Nur Budak 482,93’lük puanıyla yüzde 0,33’lük dilime girmeyi başardı. Ferhat Yaycı ise 458,29 puanla yüzde 2’lik dilimde yer aldı. Bunun dışında birçok öğrenci yüzde 5’lik ve 10’luk dilime girmeyi başardı. İlçenin gururu olan öğrenciler, istedikleri liselerde eğitim alma hakkı kazandı.

sosyal-etkinlik-merkezinden-lgs-basarisi-3.jpg
TERCİH HİZMETİ BAŞLADI

Öte yandan Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi eğitmenleri, öğrencileri LGS sonrası da yalnız bırakmıyor. Sınava giren öğrencilerinin, Türkiye’nin önde gelen liselerine yerleşme imkanı bulmasıyla büyük gurur yaşanan merkezde rehber öğretmenler, hafta içi 09.30 – 17.00 saatleri arasında ücretsiz rehberlik ve tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. 20 Temmuz’a kadar gerçekleştirilecek LGS tercihleri öncesi öğrencilerle randevu sistemine göre tek tek görüşen rehber öğretmenler; öğrencilerin puan, beceri ve eğilimlerine göre en doğru tercihi yapmaları için destek oluyor. Bu hizmetten faydalanmak isteyen öğrenciler; 0 232 935 03 35 telefon numarasından randevu alıp, merkez binasında tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanabiliyor. 25 Temmuz’da açıklanacak yerleştirme sonuçları için eğitmenler, tüm öğrencileri en doğru tercih için Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'ne davet ediyor.
sosyal-etkinlik-merkezinden-lgs-basarisi-2.jpg

ONLARIN BAŞARISI BİZİM MUTLULUĞUMUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bayraklı’nın yarınları olacak çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Onların başarısı bizim gurur kaynağımız oluyor. İlk günden itibaren verdiğimiz sözü tutuyoruz ve ilçemizde ekonomik sorunlar nedeniyle eğitimlerinde sıkıntı yaşayan her çocuğumuza destek oluyoruz. Çabalarımızın karşılığını çocuklarımızın başarılarıyla almak sevincimizi daha da katlıyor. Tüm öğrencilerimizi kutluyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.