Sosyal izolasyon Canlı Yayın Günlüğü'nde 'Hibrit İnsan' konuşuldu!

Sosyal izolasyon Canlı Yayın Günlüğü'nde 'Hibrit İnsan' konuşuldu!

Sosyal Medyada Okuyananne olarak bilinen Eğitimci Yazar Pınar Yeşiltay Sevim farklı konu başlıklarını ele aldığı Sosyal izolasyon Canlı Yayın Günlüğünde nitelikli konukları ile ses getirmeye devam ediyor.

Haftanın belli günlerinde sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınlarla alanının uzmanları ya da kurum temsilcilerini online olarak davet ederek psikoloji, sosyoloji, girişimcilik gibi güncel ve ilgi duyulan başlıkları ele alıyor.

Her yayında farklı tema ve bilgiler aktaran ve uzman görüşlerini ele alan Yeşiltay Sevim’in 25 nisan 2020 İnstagram Ortak Canlı Yayın konuğu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Genç Girişimcilik ve Kariyer Kulübü Başkanı Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencisi Sosyal Girişimci Hasan Hüseyin Yıldırım oldu. Yayında özellikle Cumhuriyet Üniversitesi “Girişimcilik Çalıştayı” tarafından bu yıl tema olarak kabul edilen GELECEĞİMİZ başlığı altında Hibrit İnsan konusu ele alındı.

Moderatör Hasan Hüseyin Yıldırım’ın sorularına cevap veren Pınar Yeşiltay Sevim, “Hibrit İnsana Doğru” başlıklı söyleşisinden aşağıdaki bilgileri aktardı. Hibrit kavramı günümüzde hemen her alanda karşımıza çıkan ve kariyer dünyasında kabul görmüş bir kavramdır ve farklılıkları bir araya getirip güçlü bir sinerji yaratmayı gerektirir. Artık gerek günlük rutin hayatımız gerekse iş hayatında yaygın kullanılan Hibritleşme, Corona virüs sonrası iş modellerinin ve sosyal hayatın tamamen yön değiştirileceğinin ön görüldüğü gelecekte olmazsa olmazlar arasında yer alacak ve robotikleşen ve dijitalleşen dünyanın aradığı insan modeli olacaktır.

Gelecekte bilgi  ve enformasyon alanından uzakta, dil bilmeyen, hobisi olmayan, iletişim becerilerini geliştirememiş ve kendisine ek uzmanlık alanları yaratamamış bir üniversite mezununun yeterli olması ve tercih edilmesi mümkün olmayacaktır. Tek alanda uzmanlığın yanında ek uzmanlık alanları ve bilgi teknolojileri okur yazarlığı gittikçe önemini arttıracak ve bireyin tercih edilmesinde öncelik olacaktır. Çünkü endüstriyel olarak sürekli sürekli ilerleyen robotik teknolojiler ve insan gücünün mekanikleşmesi ile hiç bir firma iki üç işi yapabilecek donanımda kişiler yerine tek uzmanlık alanına sahip kişileri tercih etmeyecektir. bu nedenle 21.yy becerileri kazanmak günümüz öğrencileri için mecburi hale gelmektedir.

Karma işler dünyasının yaşanacağı öngörülen gelecekte tek bir uzmanlık alanının yeterli olacağını düşünen bireyler sistem tarafından dışalanacaktır. O nedenle de bu günün çocuk ve öğrencilerinin aşağıdaki donanımlarla yetişmesi gerekmektedir:

  • Öğrenme çevikliği ve bilgi okur yazarlığı,
  • Uyum becerileri,
  • İnovatif düşünme becerisi,
  • Çok yönlülük,
  • Zihinsel esneklik,
  • Empatik düşünebilme becerisi,
  • Kürüsel düşünme,
  • Sosyal bilgiler ve psikoloji alanında okumalar,
  • Algı  yönetimi, Beyin, Karar Bilimi konularına hakimiyet
  • Teknik bilgi sentezi yapabilme yeteceği
  • STEM (Science Technology Engineering Math) odaklı eğitim,
  • Aktif teknoloji ve yazılım bilgisi,
  • İletişim Becerileri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.