SOSYAL MEDYA CİNLİKLERİ!

SOSYAL MEDYA CİNLİKLERİ!

Ali Eyce yazdı...

Sosyal medya kullanıcıyım ama doğal olarak.

Mesleğim gereği de sosyal medya takipçisiyim zorunlu olarak.

Sosyal medya platformlarının bir de uzman kesimi yetişti. Onların işleri bizim gibi sıradan bir sosyal medya kullanıcılarına, bilgi, teknoloji anlamında destek olmak.

Beğeni sayılarını attırmak, yorum sayılarını çoğaltmak,  takipçi sayısını yükseltmek onların işi.

Bir de sosyal medya cinliğini öğretmen onların işi.

Sosyal medya cinliği derken, neleri kast ettiğimi kısaca anlatayım ben de bilmiyordum sosyal medya uzmanından öğrendim.

Örneğin Facebook sosyal medyasını kullanırken,  yer bildiriminde bulunmak, fotoğraf paylaşmak, hikâye oluşturmak sıradan bir iş, bunlar üzerine beğeni toplamak ve yorum almak ise profesyonel bir iş oluyor.

Basıyorsunuz parayı, hiç tanımadığını,  karşı karşıya gelmediğiniz insan sizin fotoğrafın altına pohpohlayan yorumlar yazıyor.

Bilen bilmiyor, bilmeyen de zaten balık misali zokayı yutuyor.

Örneğin İnstagram sosyal medyası kullanırken, fotoğrafı paylaşıyorsunuz, bir de küçük not yazıyorsunuz, beğeni sayısını siz belirliyorsunuz, paranıza göre beğeni getiriyorlar, paranıza göre sizi takip eden koyuyorlar. 

Hiç tanımadığınız, karşı karşıya gelip bir bardak çay içmediğiniz insan sizin fotoğrafınıza beğeni atıyor, beğenmediğini düşünen de hasedinden çatlıyor.

Örneğin WhatsApp sosyal medyası. Tam sosyal medya değil ama halen en gizemli kullanım alanı. Özellikle özel ilişkiler babında. İsteğinize istediğiniz zaman var göründüğünüz, istemediğine istemediğiniz zaman yok göründüğünüz, mesajı okuduğunuzu belli etmeyen, cevap vermek istemediğinize cevap verdiğiniz, vermek istemediğinize vermediğiniz, azdıklarınızı arşivleyen, fotoğraflarınızı yedekleyen, özel bir o kadar da çarpıp ilişkiler yumağına girmenize imkân veren bir olan. 

Burada da, hiç tanımadığınız insanlarla, tanışma ve karşı karıya gelme şansınız oluşuyor. Karşınızdakinden başka birilerinin diğer sosyal medyalarda beğeni yaptığınızı görmemenizi istiyorsanız, en iyi beğendiğinizi belirtme yolu da bu platform oluyor.

Sosyal medya uzmanları da, özel iletişim de en güvenli yolun WhatsApp olduğu konusunda hem fikir. Zira halen mahkemelere, ayrıntılı geriye dönük iletişim bilgisi vermeyen tek platform burası. Yani gizli ve özel ilişkilerin adresi WhatsApp.

Avukat dostumla konuştum, boşanma uzmanı kendisi, son yıllarda özellikle boşanma davalarında en büyük verilerin sosyal medya üzerinden geldiğini belirtiyor. 

Yani günlük sosyal hayatta kullanırken, ansızın, ani heyecanlarla özel hayatımıza soktuğumuz sosyal medya platformları, Aile Mahkemeleri’nde boşanma davalarında şu aralar en büyük delil kaynağı olmuş durumda.

Sosyalleşelim derken, içine özel anlamlar yüklediğiniz sosyal medyanın cin kullanıcıları başınıza olmadık dertler açabiliyor yani.

Konu Aile Mahkemesi’nde kalmayıp, Ceza Mahkemesi’ne kadar da gidebiliyor.

Sosyal medya sanığı oluyorsunuz!


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.