Sosyal medya devi Facebook'tan kullanıcılarına müjde! Sesli asistan geliyor...

Sosyal medya devi Facebook'tan kullanıcılarına müjde! Sesli asistan geliyor...

Facebook yapay zekâ sesli asistanıyla kullanılabilecek çok fazla proje üzerinde çalışıyor.

F8 geliştiriciler konferansında konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, gelecek yıllarda yapay zeka sesli asistanı ile geliştirilecek önemli arayüzler üreteceklerini anlattı.

Facebook seslere yanıt verebilen yeni yapay zekâlı teknolojili ürünler üzerinde çalışıyor. Facebook şu anda kendi sesli asistanı olmayan tek büyük teknoloji şirketi. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasındaki Apple’ın Siri, Google’ın ses asistanı ve Amazon’un Alexa’sı bulunuyor.

Facebook 2015 yılında ‘M’ adıyla bir asistan üretmişti ancak bu proje 2018 yılının başında sonlandırıldı.Günümüzde belli başlı sesli asistanlar bulunuyor. Son olarak Nisan ayında Turkcell yerli, yapay zeka sesli asistanı Yaani'yi tanıttı.Asistan sözlü cevap verdi mi? Cevap, Bilgi Grafiği gibi bir veritabanından mı kaynaklandı? Cevap Vikipedi gibi bir üçüncü parti kaynaktan mı geldi? Asistan soruyu anlamadı mı? Asistan soruyu anladı, ama doğru cevap veremedi mi? sorularına göre en akıllı sesli asistan belli oldu.

Amazon Alexa, Apple Siri, Google Assistant ve Microsoft Cortana arasında yapılan testte hangi asistanin en çok bilgiye sahip olduğu ortaya çıktı.Yapılan testler sonucunda en akıllı sesli asistanın Google Assistant olduğu açıklandı.Google Assistant'ı sırasıyla Microsoft Cortana ve Amazon Alexa takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.