Sosyal medya devi Instagram’ın bazı özellikleri kısıtlandı

Sosyal medya devi Instagram’ın bazı özellikleri kısıtlandı

Sosyal medya devi Instagram, Avrupa kısıtlaması ile gündemde. Avrupa’da yaşayan bazı kullanıcılar Facebook Messenger ve Instagram‘ın sunduğu özelliklerden tam olarak yararlanamıyor.

Stickerlar, anketler ve kişiselleştirilmiş yanıtlar bu özellikler arasında yer alıyor. Facebook, Avrupa’daki gizlilik kurallarından dolayı bazı özellikleri kaldırdıklarını ve bu özellikleri en yakın sürede geri getireceklerini açıkladı. Avrupa Birliği’ndeki 2002 Gizlilik ve Elektronik İletişim Direktifi (ePrivacy Directive) üzerinde yapılan yeni değişiklikler üzerine Avrupa’daki çoğu Instagram ve Facebook Messenger kullanıcısına bir bildirim geldi:

“Bazı özellikler kullanıma müsait değil. – Avrupa’daki yeni kurallara saygı göstergesi olarak bazı özellikleri kaldırdık. Geri getirmek için uğraşıyoruz.”

30,.jpg

Facebook hangi özelliklerin kaldırıldığını bildirmedi fakat kullanıcılar Instagram’da anketlerinin, stickerlarının ve AR efektlerin; Facebook Messenger’da özelleştirilmiş yanıtların, anketlerin kaldırıldığını gözlemlediler. Ek olarak Instagram’da kullanıcı adları ile ilgili problemler ve Facebook Messenger’da dosya gönderimi hakkında sorunlar yaşadığını belirten kullanıcılara bu problemlerin ne zaman çözüleceği hakkında herhangi bir bilgi verilmemekte. Türkiye’de kullanıcılar herhangi bir sorunla karşılaşmazken söylentilere göre Facebook’da çalışan kişiler tarafından, çok yakında bu problemlerin çözüleceği bazı basın mensuplarına bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.