Sosyal medya devi maaş eşitsizliği ile gündemde

Sosyal medya devi maaş eşitsizliği ile gündemde

Instagram'da maaş skandalı ortaya çıktı. İddialara göre platformun Londra çalışanları, San Francisco çalışanlarına göre daha az maaş alıyor.

Instagram Başkanı Adam Mosseri Londra’ya taşınmasıyla Instagram'da bir skandal ortaya çıktı. İddialara göre platformun Londra’da çalışanları, San Francisco çalışanlarına göre daha az maaş alacak.

Instagram’ın Londra’daki çalışanları daha az maaş alıyor

Ana şirket Meta’dan bir sözcünün aktardığına göre Londra’nın, ABD dışında en büyük mühendislik merkezi olduğunu belirterek özel bir Instagram ekibinin olduğunu de açıkladı.

Konuşulan iddialara göre de, Londra’da işe alınan herhangi bir personel, San Francisco’daki meslektaşlarından daha az ücret alabiliyor. Söz konusu ücret eşitsizliğinin nedenleri ile ilgili yapılan değerlendirmede, ABD’deki teknoloji uzmanları için abartılan istekle eşleştirilmiş daha yüksek bir hayat maliyeti gösteriliyor. Böylece San Francisco merkezli işçiler daha fazla para kazanıyor.

Meta’nın Londra’daki ortalama ürün yöneticisi 146.605 dolar maaş alırken, şirketteki ürün tasarımcıları yılda ortalama 115.150 dolar maaş alıyor. San Francisco’da geçtiğimiz yıl işe başlayan üç ürün yöneticisi ise 180 bin ile 210 dolar arasında ödeme alırken 2022’de işe başlayan bir ürün tasarımcısı 185.792 dolarlık bir taban maaş aldı.

Maaş eşitsizliğinin olağan dışı olmadığını söyleyen Talentful’un başı Chris Abbass, “Teknoloji uzmanlarına yönelik enflasyon ve talep, tüm coğrafyalarda maaşları artırıyor. Ancak Londra ve San Francisco arasında hala büyük bir fark var" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.