Sosyal medya gençleri, mutsuz mu ediyor?

Sosyal medya gençleri, mutsuz mu ediyor?

Stanford Koleji’nde bu tür 226 araştırmanın analizini yapan davranış psikoloğu Jeff Hancock, “Bu araştırmalardan tamamıyla çok sayıda var ve neredeyse hepsi oldukça küçük sonuçlar sergiliyor.” dedi.

Birçok araştırmacı, dijital teknolojinin, zihinsel sağlık sorunların artmasında önemli bir etken olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra diğerleri, çoğu genç için dijital medya ve mutlu olma durumu arasında doğrudan bir ilişki kuramadı. Stanford Koleji’nde bu tür 226 araştırmanın analizini yapan davranış psikoloğu Jeff Hancock, “Bu araştırmalardan tamamıyla çok sayıda var ve neredeyse hepsi oldukça küçük sonuçlar sergiliyor.” dedi.

sosyal-medya-gencleri-mutsuz-ediyor-yaslarina-bagli-olabilir-5.webp

Yeni incelemeyle birlikte dikkat çekici bir nokta olduğunu belirten Hancock, araştırmaya ilişkin verileri paylaştı. İnceleme, İngiltere’de toplam 84 bin kişiyi kapsayan iki anketi içeriyor. Bu anket, yaşları 10 ile 21 arasında değişen 17 binden fazla ergenin zamanla sosyal medya tüketimini ve yaşam memnuniyetini gösteren bir anket.

İnceleme, erken ergenlik döneminde yoğun sosyal medya kullanımının bir yıl sonra yaşam memnuniyeti sıralamasında düşüşün olduğunu gösterdi. Kadınlarda bu hassas dönem 11-13 yaş arası iken, erkek çocuklarında 14-15 yaş arasında. Çalışmada araştırmacılar, 19 yaşındaki gençlerin ikinci bir sosyal medya duyarlılığı aralığına ulaştığını gördü. O yaş civarlarında birçok kişi, yeni bir işte çalışma ve üniversiteye geçmek gibi sosyal hayat kargaşasında oluyor. İnceleme ise bu kargaşaların, sosyal medya duyarlılığını değiştirdiğini gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.