Sosyal medya platformu Tumblr satılıyor!

Sosyal medya platformu Tumblr satılıyor!

Verizon, bünyesinde bulunan sosyal medya platformu Tumblr'ı satmaya karar verdi. Sosyal medyaya, dijital platformlara ilgisi olan çoğu kişi Tumblr'ı ya duymuştur ya da kullanmıştır.

Bir zamanlar rakiplerine kök söktüren blog sitesi Tumblr, eski günlerini mumla arıyor.  Site hala ciddi bir aktif kullanıcı sayısına sahip; Tam 450 milyon. Fakat popüler platformun kullanıcı sayısı günden güne eriyor. Bunun en büyük sebeplerinden birinin, Verizon'un Tumblr üzerinde 2018 yılında uygulamaya geçirdiği pornografik içerik yasağı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu yasaktan hemen sonra Tumblr'ın 537 milyon olan site erişimi, bir ay sonrasında 437 milyona gerileyerek %20'lik bir kayıp göstermişti. Verizon muhafazakar bir şirket, o yüzden yasağın geleceği en başından belliydi.

Kullanıcı sayısındaki düşüşten rahatsız olan Verizon, çeşitli firmalarla temas kurarak Tumblr'ı satın almaya sıcak bakıp bakmadıklarını öğrenmeye çalışıyor. Tumblr'ı kimin satın alacağı ve satın aldıktan sonra bu yasak ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu. 2013 yılında Tumblr'ı bünyesine katan Verizon, 2015 yılında American Online'ı, 2017 yılında da Yahoo'yu satın almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.