Sosyal medya platformu Twitter trolleri için düğmeye basıldı!

Sosyal medya platformu Twitter trolleri için düğmeye basıldı!

Twitter, Martta yaptığı açıklama ile herkese açık olan konuşmaların daha sağlıklı ilerlemesi adına yenilikler yapacağını duyurmuştu. Bu açık mesajların bir diğer yan etkisi olan “troll” profiller için de düğmeye basıldı.

Twitter bundan böyle troll hesaplara geçit vermeyecek. Yani Twitter trolleri artık istekleri gibi platformda cirit atamayacak.

Elbette burada ayrımı doğru yapmak gerekiyor. Bazı trolümsü davranışlar eğlenceli, iyi ve komik olsa da, burada kast edilen davranış biçimleri, Twitter’da özellikle konuşmalar ve aramalar gibi topluma açık alanlarda sohbetleri bozan ve rahatsız eden, davranışlar olarak öne çıkıyor. Bu hesaplar ve Tweet’lerin bazıları, topluluk kurallarını ihlal ettiği için de Twitter yönetimi yeni önlemler alıyor.

Twitter trolleri için yeni bir yaklaşım
 

Twitter yönetimi tweet’lerin belirlenme ve sunulma yollarını belirlemek için kurallar, insan kontrolü süreçleri ve yapay zeka öğrenimini kullanıyor. Şimdi, Tweet’lerin nasıl sunulduğuna dair yeni davranışsal sinyaller kullanarak bu bölgelerdeki herkese açık sohbetleri rahatsız eden ve engelleyen tavır sorunlarını çözmek için çalışılıyor. Bu soruna davranışsal açıdan bakarken yeni araçlar kullanarak, sohbetleri ve herkesin Twitter’daki deneyimini iyileştirmek için,Twitter kullanıcılarının potansiyel konularda bize şikayette bulunmasını beklemeden harekete geçiliyor.

Peki, troll hesaplar nasıl anlaşılıyor? Örneğin bir hesap e-mail adreslerini teyit etmediyse ve aynı kişi aynı anda birden fazla, tekrar tekrar tweet atıp onları takip etmeyen hesaplardan bahseden hesaplara giriş yapıyorsa, veya koordine edilmiş bir saldırıya işaret eden tavırlar sergiliyorsa. Aynı zamanda hesapların kuralları ihlal eden hesaplarla ne gibi bağlantıları olduğunu ve birbirleriyle nasıl etkileşime geçtikleri de inceleniyor.


Bu sinyaller, sohbet ve arama gibi herkese açık alanlarda içerikleri nasıl belirleyip sunduğumuz konularında dikkate alınacak. İçerik, kurallarımızı ihlal etmediği için Twitter’da kalmaya devam edecek, ve “daha fazla Tweet göster” seçeneğine tıkladığınızda veya arama ayarlarınızı değiştirip her şeyi görmeyi tercih ederseniz, görülebilir olacak. Sonuç, arama ve sohbet alanlarında sağlıklı konuşmalara katkıda bulunan insanlar daha çok görülebilir olacak.

Twitter’ın bu çabası ise şimdiden etkilerini göstermeye başladı. Taciz raporlarında %4 oranında azalma, ve sohbetlerde %8 daha az taciz raporu yaşandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.