Sosyal medya uzmanı uyardı! Bunlara dikkat!

Sosyal medya uzmanı uyardı! Bunlara dikkat!

Sosyal Medya Uzmanı Burhan Özdemir, ucuz yollu beğeni-takip-izlenme vaadiyle kişileri ya da şirketleri dolandıran nitelikli dolandırıcılara karşı kamuoyunu uyardı.

Yüksek ölçekli kurum ve kuruluşlara çözüm ortağı olarak lifemedyam.com internet sitesi üzerinden hizmet sağlayan Sosyal Medya Uzmanı Burhan Özdemir, ucuz yollu beğeni-takip-izlenme vaadiyle kişileri ya da şirketleri dolandıran nitelikli dolandırıcılara karşı kamuoyunu uyardı.

fotograf-(2).jpg

Sosyal Medya Uzmanı Özdemir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal medya, günümüzün en kritik teknolojik gelişimidir. Bu değişken ve özel yapılanma, belli riskleri de beraberinde getiriyor. Ticari açıdan gelir elde etme adına suistimale son derece açık olan söz konusu mecra, maalesef günümüzde kontrolden çıkmış durumda. Bu vesile ile de gerek şirketler gerekse bireyler sahte hizmet satıcılarının kurbanı olabiliyor.

Ne Yapılmalı?

Öncelikle, kurumsal anlamda yeteri kadar irtibat bilgisi içermeyen ya da mevcut irtibat bilgileri aracılığıyla olağan mesai saatleri dahilinde erişim sağlanamayan satıcılardan uzak durulmalıdır. Bir gerçeği es geçmemek gerekir ki; hiç kimse sosyal medya üzerinde gerçekleştirilen hizmetler adına %100 garanti veremez. Bu tür satın alımlar vaat edilen hizmet adına daima belli oranda riskler içerir. Ancak, güven duyacağınız bir kişi ya da kurum ile ilerlemek, geri dönülmez hataların oluşmasında önemli ölçüde tedbir sağlayacaktır.

Ne Yapılmamalı?

Asla, referansını tanımlayamadığınız hizmet satıcıları ile çalışmayın ve irtibat kurmaksızın satın alma işlemi gerçekleştirmeyin. Bu tür bir girişim, havale ettiğiniz paranızın avuçlarınızdan uçup gitmesine, hesabınızın süresiz olarak kapanmasına ya da kredi kartınızın kopyalanması benzeri istenmeyen durumlara sebebiyet verebilir. Türkiye’nin en büyük hizmet sağlayıcısı olarak size tavsiyem, daima organik formüller üzerinde çalışma yapmanızdan ve bu konuda bizler gibi ehil sağlayıcılardan profesyonel danışmanlık hizmeti almanızdan yanadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum