Sosyal Medya Ve İnternet

Sosyal Medya Ve İnternet

Ömer Oktay Bal yazdı

Teknoloji çağının getirisi olarak, internet her insanın ulaşabileceği bir mecra oldu. Bununla beraber akıllı telefonların yaygınlaşması ile genç veya yetişkin her birey kolaylıkla, istediği zaman internet kullanabilmektedir. Kimilerine göre faydalı, kimilerine göre zararları olan internetin kolay ulaşılması ve insanların ceplerinde adeta dünyayı taşıması insan yaşamını oldukça hızlandırdı. Bilet almaktan, yemek siparişine kadara her şeyi internet üzerinden yapılmaya başlandı.
 
 İnternet ile Hayatımıza Giren Yenilikler 
 
 İnternetin kolay ulaşılabilir olması, insanların telefonlarından sosyalleşmesi yazılım firmalarını için yeni bir sektör oluşturdu. Sosyal medya kullanımı en küçükten en büyüğe bütün bireylere yayıldı. Talep arttıkça arz da attı. Bu konuda ilk büyük hareket facebook uygulamasından geldi, web sitesi ve mobil uygulaması ile insanlar arasında haberleşme ve sosyalleşme ağı kurulmuş oldu. Bu adımı, twitter ve instagram izlerken artık hemen hemen aradığınız ve ulaşamadığınız her insanı bu 3 mecradan birinden bulmak kaçınılmaz oldu. 
 
 Web site sahibi olan firmaların telefonlar için uygulama yapması kaçınılmaz oldu. İnsanların bilgisayar başında yapabildiği hemen hemen her şeyi telefonda da yapması insan hayatını kolaylaştırırken, yaşamı da hızlandırdı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.