Sosyal medyada 'İçeri giriyorum!' diye yazdı:Katliam yaptı

Sosyal medyada 'İçeri giriyorum!' diye yazdı:Katliam yaptı

ABD tarihinin en kanlı Yahudi saldırısını gerçekleştiren Robert Bowers, gözaltında.

Pittsburgh kentindeki bir sinagogda 11 kişiyi öldüren Bowers, 29 ayrı suçtan yargılanacak. Bunlar arasında cinayet ve ateş açma gibi suçlar var.Kurbanların kimlikleri bugün açıklanacak. 

Saldırganın katliamdan hemen önce paylaştığı sosyal medya mesajları ortaya çıktı. 46 yaşındaki beyaz ABD'li Bowers, yaklaşık bir saat önce bir Yahudi derneğini göçmenleri ABD topraklarına taşımakla suçladı: "İbrani Göçmen Yardım Toplumu (HIAS) işgalcileri getirip insanlarımızı öldürmek istiyor. Ben halkımın katledilmesini bekleyemem. İçeri giriyorum."Bowers'ın ayrıca, Yahudilerin ABD'yi istilası karşısında hiçbir şey yapmamakla suçladığı Başkan Donald Trump'a ağır eleştiriler getirdiği mesajları da var.ABD'yi şoka uğratan saldırının görgü tanıkları, Bowers'ın sinagogda 'Tüm Yahudiler ölmeli' diye bağırdığını aktarıyor.

katliamdan-once-son-mesaj-iceri-giriyorum--12628646.jpeg

Saldırı, Hayat Ağacı adlı sinagogda ayin sürerken gerçekleşti. İçeride yaklaşık 80 kişi vardı. Aralarında polislerin de bulunduğu altı kişiyi de yaralayan saldırgan, yaralı halde yakalandı.

 Sinagogdaki saldırıda bir makineli tüfek kullanıldı. Ayrıca Bowers'ın yanında üç tabanca taşıdığı belirlendi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanı Bob Jones, sinagogun içinin 22 yıllık kariyerinde gördüğü en kötü olay yeri olduğunu söyledi. FBI ajanları, bu sabah Bowers'ın evinde arama yaptı. FBI kayıtlarında saldırganın herhangi bir suç kaydı yok. Gizli servis, katliamı bir 'terör saldırısı' değil, bir 'nefret saldırısı' olarak araştırıyor.

Pittsburgh'da 31 Aralık'a kadar resmi binalardaki bayraklar yarıya indirilecek. Kentte yaşayanlar akşam saatlerinde saldırıya karşı sokağa indi.Meydanda toplananlar mumlar yaktı, kurbanlar için dua etti.Bazı kent sakinleri gözyaşlarını tutamadı.

katliamdan-once-son-mesaj-iceri-giriyorum--12628644.jpeg

İsrail'de de Tel Aviv belediyesi Amerikan bayrağı renklerine büründü. ABD, saldırının ardından idam cezasını tartışmaya başladı.  Başkan Donald Trump, Amerika’nın idam cezası kapsamını genişletmesi çağrısında bulundu. Trump, sinagogda silahlı koruma olması durumunda bu saldırının önlenebileceğini öne sürdü.
Adalet Bakanı Jeff Sessions ise, federal savcıların ölüm cezası isteyebileceğini söyledi.Üç katlı Hayat Ağacı Sinagogu'nun kökenleri Pittsburgh’de Yahudiler’in organize olmaya başladığı 1860’lı yıllara dayanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.