Soyak’ın “Akıllı Yıldızlar”ına 4. Ödül geldi…

Soyak’ın “Akıllı Yıldızlar”ına 4. Ödül geldi…

Junior Chamber International tarafından 2016 yılında “Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü.

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi, dünya çapında 100'ün üzerinde ülkeden yaklaşık çeyrek milyon genç liderin bir arada bulunduğu küresel bir platform olan Junior Chamber International tarafından 2016 yılında “Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü.

JCI Culture Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri, Saint Michel Lisesi’nde gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Konut, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde faaliyet gösteren Soyak Holding, Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi ile bir kez daha ödüle layık görüldü.

İlköğretim öğrencilerinde, öğretmenlerinde ve velilerinde enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı ve sürdürülebilir yaşam için eğitimler vererek farkındalık yaratmayı amaçlayan Akıllı Yıldızlar Projesi ile 29.000 öğrenciye, 600 eğitimciye ve 6.500 veliye ulaşılarak toplamda 110.000 bin saat bilinçlendirme yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Bilgi Üniversitesi ve Soyak gönüllüleriyle birlikte toplamda 245 kişilik bir ekibin 17.145 saatlik adam/saat çalışmasının sonucunda; 2 yılda 4 ödül sahibi olundu.

Ödül töreninde konuşma yapan Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanılması için erken yaşta farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirterek: “Akıllı Yıldızlar enerji verimliliği kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile devlet okullarındaki 4.sınıf öğrencilerine enerjinin verimli kullanımı ve tasarrufu konularında eğitimler verdik. Yalnız çocuklar için değil, velileri için de seminerler, etkinlikler düzenleyerek konuya farkındalığı artırmayı hedefledik. Proje sonrası yaptığımız ölçümleme ile  ilkokul öğrencilerinde enerji tasarrufu bilinci konusunda %18 oranında pozitif değişim yaşandığını gördük. Aldığımız bu ödül de doğru bir iş yaptığımızın göstergesi.” dedi.

Enerji verimliliğinin ülke ekonomisi için de kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Çelenk; “Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda ülkemiz adına üreten, geliştiren, koruyan yaklaşımlarımızla üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve sürdürülebilir yaşam için çalışmalarımızı şekillendirerek katkı sağlamanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi. 

Akıllı Yıldızlar Projesi, 2014 yılında CSR Europe tarafından verilen ‘Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümü Büyük Ödülü’ ile KSS Türkiye’nin verdiği ‘Çevre Alanında Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Çözümü Ödülü’ne değer bulunmuştu. 2015 yılında inşaat ve gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet tarafından düzenlenen ‘Sign of the City Awards’da ‘En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülünü kazandı. 2016 yılında ise; Dünya çapında 100'ün üzerinde ülkeden yaklaşık çeyrek milyon genç liderin bir arada bulunduğu küresel bir platform olan Junior Chamber International tarafından “Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görülerek 2 senede toplam 4 ödülün sahibi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.