Soyer: 4 yılda 4. kez en yüksek kredi notunu aldık

Soyer: 4 yılda 4. kez en yüksek kredi notunu aldık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kredi derecelendirme kurumu olan Fitch Ratings'in Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği en yüksek kredi notuyla ilgili açıklama yaptı.

MEDYA EGE - Bir kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ikinci kez en yüksek puan olan AAA'yı verdi.

Başkan Tunç Soyer de, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Fitch puanını dört yılda dördüncü kez aldıklarını duyurdu. Tunç Soyer açıklamasında "Bu yıl da zirvedeyiz. Güçlü finansal yapımız ve dinamik ekonomimiz sayesinde derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten dört yılda dördüncü kez en yüksek kredi notunu aldık" ifadelerine yer verdi.

soyer00.jpeg

Öte yandan Soyer, dün Seferihisar'da başlayan CHP kampında Fitch puanı ile bir açıklama yapmış, AAA kredi notunu almanın önemine değinmişti. Soyer, CHP kampında yaptığı açıklamada "Bir rapor geldi, sabah ofise giderken. 'İzmir’in güçlü faaliyet dengesiyle mevcut borçlarının sağlam bir şekilde karşılanacağı ve ekonomi yönetimiyle faaliyet performansının da dirençli kalmaya devam edeceği anlaşılmıştır. Kişi başına düşen gayri sayfi yurt içi hasılasının ulusal ortalamanın 1.2 kat üzerinde olan İzmir’in, sağlam vergi gelir büyümesi beklentilerine sahip vergi gelir tabanı sağlayan canlı ve iyi çeşitlendirilmiş yerel ekonomiye sahip olduğu anlaşılmıştır. Her ne kadar yüksek enflasyon ve Türk Lirası’ndaki artan değer kaybının İzmir’in faaliyet gideri artış ihtimali üzerindeki kontrolü zayıflatacağı beklentisi söz konusu olsa da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet gelirinin de enflasyon oranına paralel olarak 2021 yılında 1 milyar liradan 2026 yılına kadar yaklaşık 8.4 milyar liraya ulaşıp büyük ölçüde artarak ortalama yüzde 33’lük güçlü faaliyet marjına yol açmasını beklendiği ifade edilir’ diyor. Bu raporla Fitch Ratings İzmir’in kredi notunu ‘AAA’ olarak teyit etti. Bugünün Türkiyesi’nde bunun ne anlama geldiğini her birimiz ayrı ayrı biliyoruz.”

soyer01.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.