Soyer: Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı omuzlarımıza büyük görevler yüklüyor

Soyer: Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı omuzlarımıza büyük görevler yüklüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi.

CHP İzmir İl Yönetimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Atatürk Anıtına çelenk bırakarak kutladı. Törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe başkanları ve parti üyeleri yer aldı.

fgpoep5xoairpha.jpeg

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, törende yaptığı konuşmada, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın, "Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerini "Bir kendini bilmez, bir haddini bilmez, bir Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz, çıkmış “Cumhuriyetimizi, harf devrimini, ve Türk dilini” eleştirmiştir. Bu sözleri söyleyen zihniyet, ülkemizi ve milletimizi geriye götüren zihniyettir. Bu sözleri söyleyen zihniyet Cumhuriyet devrimlerinin ve Cumhuriyet aydınlanmasının karşısında olan zihniyettir. Bu sözleri söyleyen zihniyet, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetine karşı, emperyalist güçlerle işbirliği yapan zihniyettir" ifadeleri ile eleştirdi.

fgpfjdrx0aeez7u.jpeg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye yüzyılı vizyonuna yönelik açıklamalarda bulunan Yücel, CHP’nin projelerinin kopyalandığını iddia ederek "CHP’nin projelerini, beyannamesini kopyalamaya çalışarak, yeni bir çıkış arama derdinde. Dün de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi” başlıklı, sarayın seçim beyannamesi, yine içi boş, samimiyetsiz ve toplumda bir anlık heyecan bile yaratmayan kötü bir PR çalışmasından öteye gidemedi. 20 yıldır tek başına iktidar olan bir parti, ülkeye adalet, eşitlik, ekonomik kalkınma vaad ediyorsa, bu iş vizyonsuzluğun ta kendisidir. Adama sorarlar, 20 yıldır neredeydin? Elini tutan mı vardı? Tüm bu kara tabloyu, yokluğu ve çözümsüzlüğü yaratan sen değil miydin?’’ diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öneriler de sunan Yücel, "Ben Recep Tayyip Erdoğan’a şunu öneriyorum, sen işi gücü bırak Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediklerini yap. Yap ki bu topluma bir faydan olsun. Yap ki, EYT gibi, 3600 ek gösterge gibi, emeklilere senede 2 ikramiye gibi, KYK faizlerinin silinmesi gibi, bu topluma faydası olan bir iş daha yapmış ol" diye konuştu.

fgpoep5waaaz5kq.jpeg

İl Başkanı Yücel sözlerini "Her türlü yolsuzluğu, her türlü ahlaksızlığı yapanlar, yaptıranlar, göz yumanlar; toplumu kamplaştıran, kutuplaştıran, ayrıştıran ve bu millete her türlü ihaneti yapanlar “ezan, bayrak ve vatan edebiyatı yaparak” bunları unutturacaklarını sanmasınlar. Ezanın da, bayrağın da, vatanın da esas sahibi, esas bekçisi onları malzeme yapanlar değil, onları koruyan, kollayan ve yüceltenlerdir. Bu devlet ve Cumhuriyet kolay kurulmadı, onu yıkmak, yok etmek, içini boşaltmak, değersizleştirmek isteyenler bilsinler ki Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları var olduğu sürece buna asla ve asla izin vermeyeceğiz’" ifadeleri ile sonlandırdı.

fgpfjdpxkaewfie.jpeg

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise açıklamasında "Cumhuriyet ile yepyeni bir yaşamın müjdelenmesi, çok ağır bedeller ödenerek gerçekleşti. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz şu günler, omuzlarımıza büyük görevler yüklüyor. Biliyoruz ki, şehrimiz İzmir Milli Mücadele’nin en büyük meydanlarından biri. İşte bu yüzden biz bu sorumluluğu iliğimize, kemiğimize kadar hissediyoruz. Şüphesiz ki bu gerçeğimizden kaçacak, önümüze konan engeller karşısında yılacak, yıkılacak değiliz. Dağılman, bölünmeden, parçalanmadan ilerleyeceğiz. Bizleri bir arada tutacak güç, uzaklarda değil, bu toprakların mayasındadır. Dünya yerinde durdukça biz birbirimize kenetlenmeye devam edeceğiz. Biz neleri gördük. Ne sınavlardan geçtik. Demedik ki artık yorulduk. Zaten bu yola da düz zeminde koşarız diye çıkmamıştık. Önümüzdeki derin çukurları, heyelanları, dikenli patikaları, karanlık dehlizleri biliyor, görüyorduk. Bu yüzden hiç olmadığı kadar hazırız" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.