Soyer duyurdu: Gelecek sene İzmir’de koku sorunu olmayacak

Soyer duyurdu: Gelecek sene İzmir’de koku sorunu olmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisinin iyileştirilerek kapasitesinin arttırıldığını duyurdu.

MEDYA EGE – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak Çiğli Atık Su Arıtma Tesisinin iyileştirildiğini ve kapasite artışına gidildiğini duyurdu.

VİDEOLU PAYLAŞIM

Soyer, videoyu, “İzmir'in kronik koku problemini ortadan kaldırıyoruz. Üç buçuk milyon İzmirlinin suyunun arıtıldığı Çiğli Atık Su Arıtma Tesisimizi iyileştirerek kapasitesini artırıyoruz. Bu sayede hem koku probleminin önüne geçecek hem de tekrar Türkiye'nin atık su arıtma lideri olacağız” ifadeleri ile paylaştı.

12092021-151915-0.jpg

“İZMİR’DE KOKU SORUNU KALMAYACAK”

Paylaştığı videoda, geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında kent genelinde yaşanan aşırı kokuyu hatırlatan Soyer, sorunu hızla çözmek için girişimlerde bulunduklarını “Bu sene Nisan, Mayıs aylarında İzmir’de yoğun bir koku sorunu yaşandı. O günden beridir de koku meselesini en hızlı şekilde çözüme kavuşturacak girişimlerde bulunduk. Şu sözü vererek tamamlayayım; Gelecek sene İzmir’de böyle bir koku sorunu yaşanmayacak” ifadeleri ile açıkladı.

ÇALIŞMALAR TEMMUZ’DA BİTECEK

Öte yandan videoda İZSU Atık su Arıtma Daire Başkanı Mürüvvet Kılıç’ın da açıklamalarına yer verildi. Soyer’in talimatıyla Haziran sonu itibarıyla çamur dökümünün sonlandırıldığını açıklayan Kılıç, temel amacın, koku sorununu çözmek olduğunu söyledi.

baskan-soyer-cigli-atiksu-aritma-tesisindeki-calismalari-inceledi-gelecek-yil-koku-sorunu-yasanmayacak-h114652-c279e.webp

Kılıç, çalışmaların Temmuz 2023 itibarıyla bitirilmesinin hedeflendiğini ve bunun için çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Kılıç konuya ilişkin olarak “Bu doğrultuda yapacağımız işler; tüm havuzlarda bakım onarım, temizlik çalışmaları ve ekipman değişimleri, blower değişimleri, pompa değişimlerini kapsamaktadır. Ayrıca idaremizce arıtma tesislerinden çıkan arıtılmış suyun geri kazanılmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bu doğrultuda Hasköy’de tarımsal sulama amaçlı bir geri kazanım tesisi kurulmuştur. Çeşme Reisdere’de kentsel sulama amaçlı bir tesis yapılmıştır. Dördüncü faz yapım inşaatına yönelik ihale çalışmalarına tekrar başlanmış olup, tesis kapasitemiz 820 bin metreküp/ güne ulaştırılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda Türkiye’nin en büyük arıtma tesisi liderliğini tekrar alacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.