Soyer duyurdu: Gürçeşme yolu baştan sona yenilendi

Soyer duyurdu: Gürçeşme yolu baştan sona yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gürçeşme Caddesinde çalışmaların sona ererek yenilendiğini duyurdu.

MEDYA EGE - Yaklaşık 30 yıldır kent gündeminde olan Gürçeşme Caddesi sorunu sona erdi.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gürçeşme Caddesi’ndeki genişletme faaliyetleriyle eşzamanlı olarak yürüttüğü çalışmada sona gelindi.

134557.jpeg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak “Yılların sorunu çözüldü, Gürçeşme yeni yoluna kavuştu! İzmir'in yoğun kullanılan arterlerinden Gürçeşme Caddesi, İZBETON ekiplerince baştan sona yenilendi. Çevre düzenlemesi, istinat duvarları ve yüksek standartlı asfaltıyla kullanıma açılan cadde, Yeşildere'nin yükünü azalttı” dedi.

Çalışmalar kapsamında İZSU ekipleri, bölgenin kanalizasyon hattındaki ekonomik ömrünü tamamlayan boruları yeniledi. Çalışmalar kapsamında 1,5 kilometresi kanalizasyon hattı olmak üzere yaklaşık 3 kilometre yeni hat imalatı yapılarak devreye alındı.

13072022-10372-0.jpg

Yeni hatların devreye alınması ile bölgenin kanalizasyon kapasitesi arttı. Kanalizasyon hattının yanı sıra yeni imal edilen yağmur suyu ayrıştırma hattı ile bugüne kadar kanalizasyon hattına bağlı olan yağmur suyu hatları artık ayrık sistemde çalışarak, su baskınları önlenecek, koku sorunu da ortadan kalkacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.