Soyer: İçme suyu kapasitemizi yükseltmek için canla başla çalışıyoruz

Soyer: İçme suyu kapasitemizi yükseltmek için canla başla çalışıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Çandarlı'da kurulan içme suyu tesisi sonrasında bölgede su sorununun ortadan kalktığını ortaya koyan bir video paylaştı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Dikilili vatandaşların görüşlerini takipçileri ile paylaştı.

İlçede kurulan içme suyu tesisi sonrasında önceki yıllarda yaşanan su kesintisi sorununun ortadan kalktığını söyleyen vatandaşların görüşlerine yer verilen videoda, tesis sonrası bölgede içme suyunun içilebilir hale geldiğine de dikkat çekildi.

16994240891129248488.jpg

Başkan Soyer, video paylaşımında "İzmirimizin ve özellikle yazlık bölgelerimizin nüfusu günden güne artıyor. Bizler de içme suyu kapasitemizi yükseltmek için canla başla çalışıyoruz" notunu da düştü.

19 MİLYON 500 BİN LİRALIK YATIRIM

Çandarlı’da kurulan İçmesuyu Arıtma Tesisi, Çandarlı Göleti’nde biriktirilen suyu arıtarak bölgede yaşayan halkın su ihtiyacını karşılıyor. Öte yandan İZSU, bölgedeki vatandaşların yaşam kalitesini daha da yükseltmek için Çandarlı Göleti İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni hizmete aldı.

Arıtma tesisi, 45 lt/sn kapasite ile yaklaşık 25 bin kişiye hizmet verirken, artan yaz nüfusunun da içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanan tesis, toplam 19 milyon 500 bin liralık maliyetle tamamlandı.

12072022-10312-0.jpeg

Çandarlı Göleti’nde biriktirilen suyun İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’e uygun şekilde arıtımını sağlayan tesis bölgeye günlük 4 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlıyor. Tesiste arıtımı yapılan sular mevcut şebeke hattı üzerinden halka ulaştırılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.