Soylu Anaokulları Plus’tan AB standartlarında eğitim

Soylu Anaokulları Plus’tan AB standartlarında eğitim

Okul Kurucusu Dilek Soylu: “Çocuklarımızın okula hızlı entegre olmasını sağlıyoruz”

Okul öncesi eğitimde yakaladığı başarılarla İzmirli ailelerin güvenini kazanan Soylu Anaokulları, Türkiye’de ilk defa uygulanacak eğitim teknikleriyle yeni bir dönemi başlatıyor.

Bundan tam 10 yıl önce eğitime başlayan Soylu Anaokulları, İzmir Karşıyaka’da kurulan ve içerisinde dünyanın en iyi okul öncesi eğitim tekniklerinin uygulanacağı Soylu Anaokulları Plus şubesini açmaya hazırlanıyor.

Brain Fit Baby, High Scope ve Duygusal Zeka gibi metotları 25 yıllık öğretmenlik tecrübesiyle harmanlayarak hayata geçiren Soylu Anaokulları Kurucusu Dilek Soylu, düz anaokulu mantığının dışında gerçekleştirilen farklı eğitim teknikleri sayesinde çocukların el-göz koordinasyon, odaklanma, büyük kas çalışması, enerjiyi boşaltma ve hareket etme kabiliyetlerine katkı sağladıklarını açıkladı.

unnamed-(1)-161.jpg

AB standartlarında eğitim

Soylu Anaokulları Plus’ta Avrupa eğitim programlarından derlenmiş eğitim programına ek olarak Türk kültür ve aile yapısını da göz önünde bulundurularak programlandırılan bir eğitim programı seçtiklerini anlatan Dilek Soylu, “Gerçekleştirilen eğitim ve atölye programları kapsamında tüm yaş guruplarımızda her gün İngilizce öğretmenlerimizle yabancı dil eğitimi ana dili eğitimimizle birlikte verilecek. Aynı zamanda ses ve ritmik algının gelişmesi, işitsel algının gelişmesi, özgüven gelişimi, sosyal algı ve birlikte ürün oluşturma, müzikal gelişimin alt yapısının oluşması noktasında da çalışma yapıyoruz. Buna ek olarak vücut esnekliği ve beden kontrolü sağlamak için bale, modern dans eğitimi vereceğiz” dedi.

“Okula hızlı entegre ediyoruz”

Soylu Anaokulları Plus çerçevesinde birçok farklı etkinliğinde yer aldığını ifade eden Soylu, çocukların okula başlarken en çok yaşadığı okula uyum sağlama sürecini en aza indirdiğini söyledi. Psikolojik, aile ve çocuk danışmanlığı hizmetiyle çocukların okula başlangıç kaygılarıyla baş edebilmeleri ve uyum sürecini en iyi seviyeye getirdiklerini sözlerine ekleyen Soylu, “Sınıflarda çocukların gözlemleri, davranış problemleriyle ilgili yöntemler geliştirip öğretmenleriyle paylaşma, uygulama ve değerlendirme çalışması yapıyoruz. Çocuklarımız sürekli olarak takip içerisinde oluyor. Okul içi sorunlarda çocukların psikoterapik açıdan desteklenmesini sağlıyoruz. Aile ve okul entegrasyonunu sürekli hale getirerek eğitimde devamlılığı sağlıyoruz” diye konuştu.

unnamed-231.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.