Soylu Anaokulları’ndan Atatürk sergisi açıldı

Soylu Anaokulları’ndan Atatürk sergisi açıldı

Soylu Anaokulları Plus, Uşakizade Latife Hanım Köşkü eski Müdürü Ahmet Gürel’in arşivinden oluşan “Atatürk ve Çocuk” konulu fotoğraflarını Kuzguni Kültür ve Sanat Kafe’de düzenlediği sergiyle İzmirlileri buluşturdu.

Ziyarete açılan sergiyle birlikte Atatürk’ü ve O’nun çocuk sevgisini yeniden hatırlatmayı amaçladıklarını belirten Soylu Anaokulları’nın Kurucusu Dilek Soylu, sergide Atatürk’ün çok az bilinen fotoğraflarından oluşan bir albümün yer aldığını söyledi.

“Her Türk genci sergimizi görmeli”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye tarihinde siyasi ve askeri alanda çekildiği fotoğrafları görmenin önemine işaret eden Soylu, “Ulu Önderimizi bugünlerde hasret ve özlemle anıyoruz. Onun üstün zekası ve ileri görüşlü fikirleriyle bize emanet ettiği bu Cumhuriyet’e sahip çıkma ruhuyla gerçekleştirdiğimiz Atatürk ve Çocuk sergisini tüm evlatlarımızın görmesini istiyoruz. Gerçekleştirdiği mucizelerin her dakikası fotoğraflarla ile günümüze aynı ruhla ve aynı canlılıkla gelmiştir. Böyle bir değeri Türk halkına sunmak bizlerin en büyük görevidir” dedi. 

“Saygıyla anıyoruz”

Atatürk ve çocuk sergisinin 12 Kasım tarihinden sonrasında ise Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nda ziyarete devam edeceği bildiren Dilek Soylu, “10 Kasım’da ölümüyle ülkemizi yasa boğan Atatürk’ü saygı ile anıyoruz. Atatürk’ün değerlerine sahip çıkan, O’nun yolundan gitme arzusu gösteren herkesi çocuklarıyla birlikte sergimize bekliyoruz” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.