Söz öğrencilerde

Söz öğrencilerde

İzmir’de ilk defa düzenlenen “Öğrenci Temsilcileri ile Değerlendirme Toplantısı” Hasan Sağlam Öğretmenevinde gerçekleşti.

 

İlçe öğrenci temsilcisi başkanları ile bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi “bizim için değerlisiniz size önem veriyoruz”   şeklinde hitap etiği başkanlarla öğle yemeğinde buluştu.

Otuz ilçe başkanının hazır bulunduğu toplantıda tüm ilçeler, öğrenci meclis başkanlarının gözüyle değerlendirildi.

Tek bir çocuğumuzu bağımlılıkların tuzağına düşürmeyiz..

Toplantıda konuşan Ömer Yahşi; “ülkemiz adına yapacağınız çok güzel çalışmalar olduğuna inanıyoruz. Ülkemiz kolay kazanılmadı. Her zaman düşmanları ile mücadele etmek zorunda kaldı.   Kurtuluş savaşında, Çanakkale’de sizin yaşlarınızdaki atalarımız vatanımızı korumak için şehit oldular. Sorumluluklarımız çok büyük. Tek bir çocuğumuzu bağımlılıkların tuzağına düşürmeyiz.” Diyerek, meclis başkanlarını terör ve bağımlılıklar konusunda dikkatli olmaları için uyarılarda bulundu.

Gelecek sizlere emanet..

“Dedelerimizden emanet aldığımız vatanımız bayrağımız sizlere emanet. Vatanımıza karşı tarihi bir sorumluluğumuz var. Ülkemiz, bayrağımız, vatanımız adına güzel işlere imza atacağınıza inancımız tamdır” diyen Ömer Yahşi, İlçe Meclis başkanlarını tek tek dinledi.

Küçük öğretmenler projesi

Bayındır ilçe Temsilcisi ilkokul 4. Sınıf öğrencisi Damla Demirkol yapmış oldukları “Küçük Öğretmenler Projesi’ni anlatarak, toplumda kardeşlik, birlik beraberlik duygularını öne çıkartmak için yaş olarak büyüğün bir küçük olana karşı sorumluluk duyması gerektiğini belirtti.

Sokaklara şehitlerin ismi verilsin…

Gaziemir ilçe öğrenci meclis başkanı Sayra Erdoğan ise İzmir de bulunan sokak, cadde, köprü gibi yerlere şehitlerin isminin verilmesini istediklerini bu konu ile ilgili olarak  Gaziemir Belediyesi ile görüşmelere başlandığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi Şahitlerimize karşı gerekli hassasiyeti gösterdiklerini dile getirerek son olarak Kahraman Şehit Polis Fethi Sekin’in isminin okulda yaşatıldığını söyledi. Terör örgütü Fetö’den el konularak halka kazandırılan okullarında isimlerinin şehit isimleri ile değiştirildiğini belirtti.

Maddi durumu uygun olmayan öğrenciler için “Dilek Ağacı Projesi” , Meslek liselerinin üniversiteye geçiş hakkı, Okul yakınlarında otobüs durakları yapılması, öğrencilere yönelik seminerler düzenlenmesi, uzak ilçede bulunan öğrencilere kitap yardımı yapılması gibi birçok konunun ele alındığı  toplantıda öğrenciler ilk defa olarak taleplerinin dinleniyor olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Tire İlçe Öğrenci Meclis Başkanı Lojistik bölümünde okuduğunu ve staj yapmakta zorluk çektiklerini dile getirdi. Tire  Esnafından öğrencilerin staj yapabilmeleri için destek istedi.

Gerek proje önerileri, gerekse okul ve ilçe ihtiyaçlarını dile getiren başkanlar demokratik olarak seçilmiş olmanın verdiği gururu dile getirerek İzmir il Meclis başkanının önderliğinde ortaklaşa bir çalışma hazırlamak istediklerini de belirttiler. “Ben değil biz var” diyen İlçe temsilcileri bir daha düzenlenecek olan toplantıda tüm İzmir eğitimine yönelik ortak proje yapılmasını kararlaştırdı.

Mail adresinin öğrencilerle paylaşan Milli Eğitim Müdürü Yahşi, toplantının verimli geçmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek; “İzmir eğitimini birlikte el ele daha iyiye taşıyacağız. İzmir’in marka okulları olacak. Sizlere olan inancımız tamdır. Dedi.

Hasan Sağlam Öğretmenevinde İlçe öğrenci meclis başkanları ile düzenlenen toplantıda ilçe meclis başkanlarının önerilerini tek tek dinleyen İzmir İl Milli Eğitim müdürü Ömer Yahşi toplantının başarılı geçmesi üzerine yeni bir çalışmaya imza atarak düzenli olarak okul meclis başkanları ile ilçe milli eğitim müdürlerin bir araya gelmesini istedi.

Okulların ve eğitimin sorunları öğrencilerin ağzından dinlenmesini istedi. İl Meclis Başkanları ile düzenli olarak bir araya geleceğini de söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.