Sözde Ermeni Soykırımı İddiaları Mesnetsizdir!

Sözde Ermeni Soykırımı İddiaları Mesnetsizdir!

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği  ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni soykırımı iddiaları hakkında açıklamada bulundu.

İşte o açıklama:

1915 Yılında Osmanlı İmparatorluğu kendi güvenlik politikalarına uygun olarak bölgede yaşayan Ermenileri tehcir etmiştir. Tehcir esnasında doğa şartları nedeniyle ölümler meydana gelmiştir. Ancak ABD Başkanı Joe Biden bu konuyla popülist yaklaşarak Ermeni Meselesini bölgedeki kendi emelleri için kalkan olarak kullanmaktadır. ABD Başkanı Biden'in soykırım ithamı hukuksuz ve mesnetsizdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti arşivleri sonuna kadar açmış Ermeni tarihçileri ile kurulacak bir komisyonda konunun incelenmesi fikrini ortaya koymuş ancak Ermenistan bu konuda duyarsız ve samimiyetsiz davranmıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü özellikle Balkanlarda yerli halka karşı zülüm, asimilasyon yapılmamış sevgi ve kardeşlik tohumları ekilmiş hak ve hukuk bölgede hep hakim olmuştur.

img_20210218_004631.jpg

Türkiye'yi müttefiki olarak ağzından düşürmeyen ancak söylemleri ile eylemleri tutarsızlık gösteren ABD Başkanı Joe Biden'i şiddetle kınıyoruz. Bu konu Lozan Barış Anlaşmasında hiçbir şekilde yer almamıştır. Dolayısıyla Ermenİ Soykırımı İddiaları yalandır. Biden'ı kendi tarihi geçmişine bakmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.