Sözleşmeli öğretmenlik için kontenjanlar açıklandı

Sözleşmeli öğretmenlik için kontenjanlar açıklandı

Son dakika!

Milli Eğitim Bakanlığı, atanacak 20 bin sözleşmeli öğretmen için alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesini açıkladı. 

Sözleşmeli öğretmen olarak atama yapılacak olan 20 bin öğretmen için alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesi Milli Eğitim Bakanlığının meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Açıklanan listeye göre, en fazla alınacak olan alan 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliği oldu. Sınıf öğretmenliğini 2 bin 38 ile İngilizce, bin 910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 601 ile okul öncesi öğretmenlik dalları aldı. En az alınacak dallar arasında ise 1'er kontenjan ile Fransızca, gazetecilik, güzellik ve saç bakım hizmetleri, inşaat tek/yapı dekorasyonu, radyo-televizyon, sanat ve tasarım-dekoratif sanatlar, tekstil teknolojisi/trikotaj, yaşayan diller ve lehçeler (Kürtçe-Zazaki) alanları yer aldı. 

Adaylar 10-31 Aralık tarihleri arasında sözlü sınava alınacak. 15 Ocak 2019 tarihinde sözlü sınav sonuçları açıklanacak. 28 Ocak-1 Şubat 2019 tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapacak. Atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.