S&P 4 Ülkenin Kredi Notunu Teyit Etti

S&P 4 Ülkenin Kredi Notunu Teyit Etti

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's Fransa, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti, Gana ve Norveç için kredi notu teyit etti.

Amerika Birleşik Devletleri New York merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) 4 ülkenin kredi notunu teyit etti.  S&P tarafından yazılı açıklamayla duyurulan teyit Fransa, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti, Gana ve Norveç için yapıldı.

Standard & Poor’s yazılı olarak yaptığı açıklamada Fransa, Etiyopya, Gana ve Norveç'in kredi görünümlerini koruduğunu teyit etti. Açıklamada Fransa'ya S&P tarafından daha önce verilen kredi notu 'AA' olan not görünümü, negatif olarak teyit edilirken, geçen yıl bütçesinde ilerleme görülen ülkenin ekonomik belirsizlik yaşadığı ve düşük enflasyon görüldüğü gerekçesiyle borç istikrarı sağlama konusunda risk gösterdiği belirtildi.

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'nin kredi notu 'B', not görünümünü ''durağan'' olarak teyit eden S&P, ülkede gelirin düşük ve para politika esnekliğinin sınırlı olduğunun altını çizerek, tüm bu sorunlara rağmen ülkenin önümüzdeki 4 yıl içerisinde, Aşağı Sahra Afrika bölgesi ülkelerinden çok daha büyük ekonomik gelişme göstereceği vurgulandı.

Norveç en az riske sahip ülkelerden

 

S&P 'AAA' olarak en yüksek kredi notuna sahip olan Norveç'in kredi görünümünü durağan olarak teyit etti. Norveç'te kişi başına düşen gayrisafi yurt içi hasılanın 2015'te 75 bin 400 dolar olduğunu belirten S&P, Norveç'in istikrarlı görünümünü koruyarak, petrol rezervlerini düşük petrol fiyatlarına rağmen ekonomik direnci ve parasal esnekliğini koruyacağını vurguladı.

Gana'da yüksek enflasyon vurgusu

Gana'nın 'B-' olan kredi notunu 'durağan' olarak teyit eden S&P, ülke ekonomisinde bütçe açığı olmasının altını çizerek, yüksek enflasyonun büyük risk taşıdığını belirtti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.