SP, düğün sektörünün sorunlarına dikkat çekti

SP, düğün sektörünün sorunlarına dikkat çekti

Saadet Partili Erduran düzenlediği basın açıklamasında pandemi sürecinde yara alan düğün sektörü ile bölgesel amatör futbol liginin sorunlarını değerlendirdi. 

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, düğün salonlarının kapatılmasını ve organizasyonlara getirilen yasaklamaları eleştirirken, alınan kısıtlama kararlarından dolayı sektörün iflas noktasına geldiğini söyledi. Düğün sektörünün pandemi nedeniyle sezona geç girdiğini ve kısıtlama getirilmesiyle erken bitirmek zorunda kaldığını belirten Saadet Partili Erduran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sezonun yaklaşık iki ayında ticaret yapma imkânı bulan sektör sahipleri 10 ay gibi uzun süreyi ticaret yapmadan geçirmek durumunda bırakılmışlardır. Mağdur olan sektörlere baktığımızda nikâh şekeri imalatçıları, davetiye ve matbaa işi ile uğraşan esnafımız, gelinlik damatlık sektörü, beyaz eşya ve mobilya sektörü, iç çamaşırı ve çeyiz sektöründen tutun da fotoğrafçılar ve kuaförler gibi daha pek çok işkolu, alınan kısıtlama kararlarından dolayı kapanma safhasına gelmiştir. Eğer bu kadar katı kararlar almak yerine ilave önlemler getirilip, tedbirler biraz daha artırılıp, kontroller biraz daha sıkılaştırılmış olsaydı, bu sektörler bu derece bir sıkıntıyı yaşamamış olacaklardı.” 

Bölgesel amatör ligler mağdur

Futbol liglerinden bölgesel amatör liginin açılmamasının spor camiasında tepkilere neden olduğunu savunan Mustafa Erduran; “Bu ligler 256 adet futbol kulübümüzü etkilemektedir. Süper lig ve diğer liglerin müsabakalara başlamış olmasına rağmen bu ligin başlamamış olması, bununla ilgili hiçbir gerekçe de gösterilememiş olması büyük bir ciddiyetsizliktir. Futbolcu ve teknik ekiplerle birlikte binlerce aile geçimini buradan sağlamaktadır. Hem lig açılmadığı için maaşlarını alamayan futbolcular, hem de ligler açılır umuduyla futbolcularımıza ciddi rakamlarla para ödeyen yöneticilerimiz ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı hangi sektörle ilgili karar alıyorsa mutlaka bu sektörlerin temsilcileriyle bir araya gelip alınacak kararları müzakere etmeleri gerekir” diye konuştu.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.