SP Milletvekili Karaduman, "Saadet Gençliği, Yemen’deki insanlık dramına sessiz kalmadı"

SP Milletvekili Karaduman, "Saadet Gençliği, Yemen’deki insanlık dramına sessiz kalmadı"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, dünyanın Yemen’de sustuğunu ve bu insanlık trajedisinden gözlerini kaçırdığını söyledi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları, derin bir insanlık krizi yaşanan ve 50 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği Yemen’e sessiz kalmadı. "İnsanlık işgal altında! Dünya kör sağır" sloganıyla harekete geçen gençler, Türkiye genelinde Yemen için meydanlara indi. SP İzmir Gençlik Kolları’nın buluşma adresi ise Konak Meydanı oldu. 

Saadet Partisi Milletvekili Abdülkadir Karaduman’ın katılımı ile bir araya gelen Gençlik Kolları, Yemen’deki acılara ve ölümlere tepki gösterdi. Burada yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen’de üç yıldır kan döktüğünü ve durumun her geçen gün kötüye gittiğini belirten SP Milletvekili Karaduman, insani yardımların girişi engellendiği için Yemen halkının bir taraftan açlıkla boğuşurken öte taraftan kolera ile mücadele ettiğini kaydetti. Kısa sürede gıda ulaştırılamaması durumunda 14 milyon Yemenlinin açlıktan hayatını kaybedebileceğine dikkat çeken Karaduman, “Kirli hesapların ve aşağılık ittifakların sonucunda on binlerce Yemenli başka ülkelere sığınırken, üç milyona yakın kişi de ülke içinde yerinden ve yurdundan edildi, on milyona yakını da salgın hastalıklar ve açlığa terk edildi. Körpecik, günahsız, masum yavrular bir lokma ekmeğe muhtaç. İslam dünyasının yöneticileri, boyunlarındaki pranganın ağırlığından başlarını kaldırıp da Yemenli çocukların gözlerine bakamıyor.” diye konuştu. 

Mezhep çatışmaları yalandır

Yemen’de akan kana sebep olarak gösterilen mezhep çatışmalarının, İslam coğrafyasından kanlı ellerini çekmek istemeyen emperyalistlerin uydurduğu bir yalan olduğunu savunan SP Milletvekili Karaduman, “Aynı yalanla kaç ülkenin harap edildiğini biliyoruz. Ve bu yalanın arkasında, stratejik olarak Yemen’in Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’nda iki yüz adasının bulunması yatmaktadır. Dünya deniz ticaretinin yüzde 40’ının geçtiği Kızıl Deniz ve Süveyş Kanalı’nın tek giriş ve çıkış noktası olan Bab’ül Mendeb Boğazına sahip olması vardır. Yine bu yalanın arkasında, Yemen’in Afrika Boynuzuna yakınlığı, Suudi Arabistan ile komşuluğu yatmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Gerekli adımları atmayanlar sorumludur

Bölgede kimin kirli eli ve emeli varsa gitmesini istediklerini vurgulayan Karaduman, şöyle devam etti: “Bugün burada yaptığımız bir yakınma, bir şikâyet, bir ağıt toplantısı değildir. Bu bir uyanış ve kıyam çağrısıdır. Biz buradan haykırıyoruz ki: İslam Birliği kurulmadan bu vahşet son bulmayacaktır. Yemen’de yaşanan bunca vahşete karşı kafalarını koltuğuna gömen Müslüman ülkelerin yöneticilerine sesleniyoruz. Ülkemizin dönem başkanlığını yaptığı D-8’ler ve İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalı, askeri, siyasi, ekonomik adımlar net ve kararlı bir şekilde atılmalıdır. Gerekli adımları atmayan herkes, akan kanın ve dökülen gözyaşının bir parçası olmaktan kurtulamayacaklardır.”

Gençlik Kolları Üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.