SP'li gençlerden ‘Öğretmenler Günü’ açıklaması

SP'li gençlerden ‘Öğretmenler Günü’ açıklaması

SP'li Hazırbulan, öğretmen adaylarının yıllarca atanmayı beklerken sınavlara katıldığını, mülakat adaletsizliği ve yeterli sayıda atamanın yapılmaması sonucunda mesleklerini icra edemediklerini söyledi.

Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Hazırbulan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 24 Kasım Salı Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.  

Yıllardır atama bekleyen 700 binden fazla öğretmen adayının yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek istediklerini belirten Ahmet Hazırbulan, “Yıllarca emek verip lisans eğitimi aldıktan sonra görevine ataması yapılmayan öğretmen adaylarını gündelik işlerde çalışmaya, inşaatta çalışmaya, garsonluk yapmaya zorlayan, onları psikolojik sorunlarla baş başa bırakan bu düzeni kabul etmiyoruz. Sınıflarda öğretmenlik yapması gereken insanların, yıllarca harcadığı emeğin hiçe sayılması, geçim derdi ile boğuşmaya mahkûm edilmesi kabul edilebilir değildir. Öte yandan öğrencileri öğretmensiz bırakan, ‘ücretli öğretmenlik’ adı altında çok düşük ücret karşılığında farklı bölümlerden mezun olmuş kişileri öğretmen olarak çalıştıran ve böylece maddi kazanç sağlamaya çalışan düzeni kabul etmiyoruz. Ücretli öğretmenlik uygulaması hem düşük ücret verilen kişi, hem de atama bekleyen öğretmen adaylarına büyük bir haksızlıktır. Biz gençler olarak; emeklerin zayi olmadığı, ehliyet ve liyakatin önemsendiği adil bir ülkede yaşamak istiyoruz.” dedi. 

Sınavlar sektöre dönüştü

Hayallerine ulaşmak için sınavlara giren gençler için sınav ücretlerinin aşılması gereken önemli bir engel olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Hazırbulan, “Bugün adeta bir sektöre dönüşmüş olan sınavlar vatandaşını müşteri olarak gören devlet yönetimi anlayışı ile açıklanabilir ancak. Sınava giren adayların herhangi bir iş sahibi olmadığı gerçeği ortadayken bu ücretler ciddi yük oluşturmaktadır. Kendi gencini, öğrencisini müşteri olarak gören hiçbir anlayışı kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.