“Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019” sergisi açıldı!

“Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019” sergisi açıldı!

“Usta Söyleşileri ve Spor Toto '19 Yılın Basın Fotoğrafları Üniversitelilerle Buluşuyor” etkinliği, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü koordinesinde Selçuk Yaşar Kampusu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Rıza Özel ile Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş, deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken Spor Toto 2019 Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında ödül alan toplam 31 fotoğrafın yer aldığı sergi de üniversitelilerle buluştu. Usta Söyleşileri bölümünde TFMD Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Rıza ÖZEL ve Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Etkinliğe, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

1p7a9903.jpg

Foto muhabirliği yaşamını ve tecrübelerini aktararak sözlerine başlayan Ümit Bektaş, meslekte yaşanan dijital dönüşüme dikkat çekerek öğrencilere kendilerini çok yönlü olarak geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. TFMD Başkanı Rıza Özel de fotoğrafın tarihsel süreci, geçirdiği değişimler ve günümüzde foto muhabirliğinin geldiği nokta hakkında bilgiler verdi.
 
Rıza Özel, “Çektikleri fotoğraflarla siyasetten gündelik yaşama, sanattan spora, ekonomiden magazine kadar toplumsal yaşamın tüm alanlarının görsel bir tarihini yazan foto muhabirleri, kuşkusuz basının en önemli emekçileri. 1984 yılında kurulan ve foto muhabirlerinin ilk mesleki örgütü olan TFMD Türkiye’de foto muhabirliği mesleğine hak ettiği saygınlığı kazandırmaya yönelik pek çok etkinlik yapmaya devam ediyor. Burada bulunmaktan ve Türkiye’nin dört bir yanında gençlerle deneyimlerimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, Türkiye’de basın fotoğrafçılığı alanında en prestijli yarışma olan ve 1985 yılından beri düzenli olarak yapılan Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda ödül alan eserlerin sergisi de üniversitelilerle buluşuyor” dedi.
 1p7a9859.jpg
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek ise TFMD’nin geçen yılki yarışmada hayatını kaybeden usta foto muhabiri Ara Güler’in anısını yaşatmak adına başlattığı “Ara Güler Özendirme Ödülü”ne dikkat çekerek bu anlamlı ödülü organize ettikleri için Dernek yöneticilerine teşekkür etti. Ara Güler Özendirme Ödülü için eğitimine devam eden İletişim Fakülteleri ile Güzel Sanatlar Fotoğraf Bölümü ve İletişim Liseleri öğrencilerinin başvuruları kabul ediliyor. Ara Güler Özendirme Ödülleri başvuruları 1 Ocak 2020’de başlıyor. Toplam ödül 10 bin TL ve fotoğraf makinası.
 
Usta Söyleşileri’nin ardından “Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması”nda 2019 yılında ödül alan fotoğraflardan oluşan sergisinin açılışı yapıldı. Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Atabek, TFMD işbirliğiyle her yıl düzenli olarak usta isimleri ve ödüllü fotoğrafları öğrencilerle buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.