Spor yapanların yarısı kronik uykusuzluk yaşıyor

Spor yapanların yarısı kronik uykusuzluk yaşıyor

Yapılan araştırmalar, sportif bireylerin uykusuzluk probleminin yüzde 10-20 oranında olduğunu ve bunların yüzde 50’sini kronik uykusuzluğun oluşturduğunu ortaya koyuyor.

Spor sonrasında, vücut voltajında yaşanan yükseliş kortizol üretiminde de artışa neden olduğundan yüksek adrenalin salgılanmasının kaslar üzerindeki baskıyı arttırdığını ifade eden araştırmalar, kaslardaki baskının ve kortizol seviyesinin gece boyunca devam etmesinin uyku bozukluklarına neden olduğunu da ortaya koyuyor.

Sporcuların kaliteli uyku için gerekli ihtiyaçların normal bir bireye oranla daha fazla olduğuna açıklık getiren İşbir Yatak Genel Müdürü Ahmet Tokeri, “Dinamik ve stresli bir gün vücutta statik elektriğin birikmesine neden oluyor. Bu da stres hormonu olarak adlandırılan kortizol seviyesinin yükselmesine yol açıyor. Sportif aktiviteler laktik asit birikmesinden kaynaklı olarak çeşitli kas ağrılarını beraberinde getirebiliyor. Diğer bireylere nazaran sporcuların uyku rutininde daha fazla bileşen yer alıyor.

1632228249-ahmet-toker.jpg

Bu noktada, yatak seçimi yapacak kişilerin kaslarda birikebilecek laktik asidin dağılımını hızlandıracak ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olacak teknolojilere yönelmesi gerekiyor. Ayrıca, stres seviyesini azalmasına yardımcı olan ve asıl önemlisi yoğun terlemeye yönelik iklimlendirme teknolojilerinin kullanılması sporcuların uyku kalitesini artıyor. Uyku, yaşam kalitesini artırdığı gibi sporcuların performanslarına da doğrudan katkı sağlıyor. Bu noktada sporcuların ihtiyaçlarına özel olarak geliştirdiğimiz yatağımızı ve uyku ürünlerimizi incelemelerini öneririm.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.