Sporda marka kent: Bornova

Sporda marka kent: Bornova

Bornova Stadı’nın Altınordu’nun UEFA Gençlik Ligi’nde Sparta Prag ile oynadığı maça ev sahipliği yapmasınının ardından Atatürk Spor Kompleksi’nde de ilk uluslararası maç oynandı.

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente kazandırdığı Bornova Stadı’nın ardından Atatürk Spor Kompleksi’nde de ilk uluslarlararası maç oynandı. TFF 1. Lig maçlarını Bornova Stadı’nda oynayan Göztepe’nin Hentbol Erkekler Süper Ligi’ndeki iddialı ekibi, EHF Challenge CUP 3. turunda Hollanda temsilcisi JMS Hurry-UP takımıyla 2500 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Kompleksi’nde karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip Atatürk Spor Kompleksi’nin sporseverlerce büyük beğeni toplayan ortamındaki karşılaşlayı, taraftarının da desteğiyle 22-20 kazandı.

 

 Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, karşılaşmayı Göztepe Başkan Vekili  Talat Papatya ile birlikte izledi. Spor alanında yaptıkları yatırımların kent için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Geçtiğimiz hafta 379 kriteri yerine getirirek UEFA vizesi aldığımız Bornova Stadı’nda Altınordu ile Sparta Prag U19 takımlarının maçına tanıklık etmiştik. Avrupa Hentbol Federasyonu yetkilileri Göztepe’nin talebinin ardından Bornova’ya geldi ve yapılan incelemenin ardından tesisimizde uluslararası maç oynanabiliceğine dair onay verdi. Böylece stadımızın ardından bu spor kompleksimizde de ilk Avrupa kupası maçına ev sahipliği yaptık.. Böylesi önemli maçlara ev sahipliği yaptığımız için mutlu ve gururluyuz.İzmir sporuna hizmet eden yatırımlarımız sayesinde adımızı sadece Türkiye değil, Avrupa’ya da duyuruyoruz. Bornova’da oynamayı tercih eden Göztepe yönetimine de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.