Sportif Başarı için Elimizden Geleni Yapıyoruz

Sportif Başarı için Elimizden Geleni Yapıyoruz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türkiye’nin 100. yılında en iyi kadroyu kurmak ve 100. yıl şerefine önemli sportif başarılara imza atıp, dünya genelinde ülkemizi gururlandırmak istedikleri söyledi.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin adından en çok söz ettiren kulüplerinden biri olma yolunda ilerlemek istediklerini belirten Özbek, transfer politikalarını ve genel yönetim politikalarını da bu doğrultuda ilerletmeye çalıştıklarını ifade etti. Paribahis gibi bilime dayalı bir yönetim politikası benimsediklerini, aynı zamanda bütçe ve Galatasaray’ın borçları konusunda da önemli atılımlar yaptıklarını belirten Özbek, Galatasaray’ın borçlarında kurtularak, ilerleyen süreçte son derece önemli bir kulüp haline gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamalarının devamında ise "Biliyorsunuz, önümüzdeki sene Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'imizin 100. yılı. Galatasaray, şanlı tarihiyle; fikri hür, vicdanı hür duruşuyla; eşi benzeri olmayan başarılarıyla Cumhuriyet'imizin en değerli spor kulübü olmuştur ve olmaya devam edecektir. Cumhuriyet'in 100'ü Galatasaray'dır değerli arkadaşlar. Bu amaçla, en iyi kadroları kurup, özlediğimiz sportif başarılara ulaşmak için çalışıyoruz. Sadece bugünü değil, geleceği de düşünmek zorundayız. Galatasaray'ın bir lirasının bile hesabını yaparak hareket etmemiz gerekiyor. Bu tavrımızdan vazgeçmeyeceğimizi burada bir kez daha sizinle paylaşmak istiyorum. Tamamıyla şeffaf, sadece yapılmak istenen projelere yönelik bir yetkiyi genel kurulun takdirine sunuyoruz. Genel, ucu açık bırakılmış bir yetki talep etmiyoruz. Galatasaray tarihinde ilk defa, yönetim olarak kendimizi sınırlandırarak, 4 aşamalı denetim ve onay sürecini de bu yetkiye dahil ettik. Bu yaklaşımımızın önümüzdeki dönemlere örnek olmasını ümit ediyorum.

whatsapp-image-2022-08-03-at-15-43-10.jpeg

Bu anlaşma yapılırken elzemdi. Sıcak para girişi Galatasaray'ın önünü açtı. Ben de olsam yapardım. Fakat bugüne geldiğimizde, elimizdeki imkanların kullanması suretiyle bu anlaşmanın Galatasaray'a getirdiği mecburiyetlerin artık kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Eğer bizi yetkilendirirseniz belli bir süreci takip ederek bu yapılandırma anlaşmasından çıkacağız. Galatasaray Adası'nın bir bölümü bize ait. Sağında ve solunda Milli Emlak'a ait iki bölüm var. Bu alanların üst kullanım hakkını aldık. Bunları almada Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un çok büyük dahli vardır. Burayı geliştirmemiz lazım. Adayı daha mükemmel hale getirmek ve size daha iyi hizmet verebilmesi için yetki istiyoruz. Yanımızda da Emlak Konut'a ait 40 dönümlük bir arsa var. Bugün geldiğimiz noktada Galatasaray'a bir fırsat gelmiştir. Bu fırsat, bize ait olmayan 40 dönüm arsanın satın alınması ve 60 dönüme çıkan imarı geliştirecek arsanın gelirinin tümünün Galatasaray'a gelmesi fırsatıdır. Çok uzun süredir emek verilen Florya projesi, Galatasaray'a çok önemli bir fon oluşturacaktır. Zaten Kemerburgaz dahil bugün gündeme getirdiğimiz projelerin hepsi buradan gelecek fonla ilgilidir. Bu fonla tüm branşların sürdürülebilir başarıya ulaşmasını hedefliyoruz. Lütfen Florya projesini böyle değerlendirin. Kemerburgaz'a ait üst kullanım hakkını aldık. Sizden yetki aldıktan sonra devam etmek üzere de ilk faaliyetlerimize başladık.” sözlerini kullandı.

Birlik Olmamızın Gereği Var

Galatasaray’a başarılı bir şekilde hizmet etmek adına yola çıktıklarını ve bunun için var olduklarını söyleyen Özbek; “Bizim isteğimiz bizi yetkilendirerek, bize destek vermeniz. Birlik olmamızın gereği var. Sevgi iklimi ve barışı kulübe getiremezsek, bu projelerin hiçbiri yapılamaz. Öncelikli olarak barışacağız, birbirimizi seveceğiz ve birlikte olacağız. Buna var mısınız? Kol kola gireceğiz ve her şeyi beraber yapıp, mutluluğunu beraber yaşayacağız. Üzerimizdeki borç ve faiz yükünün azaltılmasının yanında, yarına daha güçlü bir Galatasaray bırakmak için de bu projelerin gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Ama bu projelerden daha önemlisi bizim tüm Galatasaraylılar olarak birlik olmamız. Galatasaray'ı daha iyi günlere ulaştıracaksak, bunu hep birlikte çalışarak başaracağız. Bunun için, sizin desteğinize her zaman ihtiyacımız var.” sözlerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.