Spotify araç içi müzik çalar çıkarıyor!

Spotify araç içi müzik çalar çıkarıyor!

Son yıllarda Google, Amazon ve Apple tarafından araç içi eğlence sistemlerine büyük yatırımlar yapılmaya başlandı.

Her ne kadar henüz bu rekabet ülkemize yansımamış olsa da ABD‘de ciddi bir pazar oluşmuş durumda. Spotify araç içi müzik çalar ile bu pazara göz kırpmışa benziyor.

Aslında araç içi yol bilgisayarları aynı zamanda multimedya cihazları olarak kullanılabiliyor. Spotify’ın uygulamasına da buranın üzerinden ulaşmak mümkün. Şirket ise hem herkese ulaşabilmek hem de uygulamalarda yaşanan sorunlardan kurtulmak adına ilk defa donanımsal bir hamle yapmış oldu.

Spotify araç içi müzik çalar hangi özelliklere sahip?

Spotify, Google Android Auto ya da Apple Car Play üzerinden dolaylı bir bağ kurmak yerine kendi müzik çalarıyla kullanıcılarına doğrudan ulaşmayı planlıyor.

Geliştirilen müzik çalar, bluetooth bağlantısı sayesinde araba müzik setlerine bağlanabiliyor. Şirketin geliştirdiği müzik çalarda yer alan düğmeleri istediğiniz gibi çalma listelerine göre programlayabiliyorsunuz.

Bu yeni nesil müzik çalar tıpkı, uygulamada olduğu gibi sesli komut desteği de sunacak. Ancak bu müzik çaların LTE desteği sunup sunmayacağı ya da ne kadarlık bir depolama seçeneği ile piyasaya çıkacağı henüz belli değil.

Şirket tarafından geliştirilen araç içi müzik çalar, telefonu araca bağlamaktan daha güvenli bir yol gibi görünüyor. Şirket bu hamleyle daha büyük bir kitleye erişmenin de planlarını yapıyor gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.