Spotify Connect ücretsiz kullanıcılara açıldı!

Spotify Connect ücretsiz kullanıcılara açıldı!

Dünyanın en popüler müzik uygulamalarından biri olan Spotify, şu ana kadar sadece premium kullanıcılara açık olan Spotify Connect özelliği ücretsiz kullanıcılara da açıldı.

Bugüne kadar Spotify Connect’ten ücretsiz kullanıcılar hiçbir şekilde faydalanamıyordu. Bildiğiniz üzere uygulamada ücretsiz hesap açtığınız zaman çevrim dışı kullanma gibi bir imkanınız da olmuyordu. Bunun haricinde işin içine birde reklam giriyordu.

Son zamanlarda kullanıcı sayısı artmasına rağmen elde ettiği karda büyük düşüş yaşayan uygulama, yeni hamlelerle toparlanmayı deniyor diyebiliriz. Elbette bu hamlesinin para kazanmak yerine yine kullanıcı çekmek üzerine olduğunu da belirtmek gerekiyor. Aksi takdirde para vererek üye olan kullanıcılarda aktif olan bir özelliği, ücretsiz hesap sahiplerine de aktif etmezlerdi.

Spotify üç aylık süreç içerisinde premium kullanıcı sayısını 83 milyondan 87 milyona yükseltmeyi başardı. Yaz dönemi içerisinde toplam kullanıcı sayısını 101 milyondan 193 milyona yükselttiklerini de hatırlatalım. Böylesine sağlam büyüme rakamlarına rağmen ikinci çeyrekte elde edilen 102 milyon dolarlık kar oranı, üçüncü çeyrekte %6.8 oranına azaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.