Spotify Lite ile telefonunuz rahatlayacak

Spotify Lite ile telefonunuz rahatlayacak

Facebook, Facebook Messenger, Instagram ve Uber gibi popüler birçok uygulamanın ana uygulamalarının yanı sıra bir de daha küçük boyutlu ve hafifletilmiş sürümleri bulunuyor. Şimdi de bunlar arasında Spotify Lite eklendi

Spotify tarafından sunulan Lite sürüm, boyutu ile cihazlarda az yer kaplayacak ve güncellemesi kolay olacak. Öte yandan, uygulamanın birçok özelliğinden ödün verdiğini söylemeden geçemeyeceğiz. Görünüm anlamında ana uygulama ile oldukça benzer gözüken Lite sürüm, özel bir başlangıç ekranı ve Facebook bağlantısı ile birlikte geliyor.


Sadece 15 MB boyutundaki uygulamanın, 100 MB civarındaki esas uygulama ile kıyaslandığında yüzde 85 oranında daha küçük boyutta olduğunu belirtelim. En büyük eksikliklerin başında ise çevrimdışı çalma özelliğinin uygulamada sunulmaması olduğunu söyleyebiliriz. Veri tasarrufu odaklı olması gereken bir uygulamada, böyle bir eksiğin neden olduğunu açıkçası pek anlayamadık. Yüksek ses kalitesi ile çalma seçeneği de bu sürümde mevcut değil. Ayrıca, sesin kablosuz ses cihazlarından sorunsuz bir şekilde yayınlamasını mümkün kulan Spotify Connect özelliği de Spotify Lite ile maalesef sunulmuyor.


 Spotify Premium abonelerinin çalmak üzere belirli şarkılar seçmesine bile izin verilmeyen sürümde, aynı durum oynatma listelerinde bile sağlanmıyor. Kısacası uygulama, hem ücretsiz hem Premium kullanıcılar için neredeyse hiçbir şey sunamıyor.


Lite kavramını fazlaca ciddiye aldığını söyleyebileceğimiz Spotify, küçük boyutlar uğruna uygulamanın tüm ana özelliklerini ortadan kaldırmış. Yine de bu uygulamayı yükleyip bir denemek isteyenler bu adrese tıklayarak APK dosyasını indirebilir. Uygulamanın Google Play Store’da da mevcut olduğunu ancak bazı cihazlar için uygulamanın uyumsuz olarak gösterildiği not olarak düşelim. Umarız Spotify, uygulamayı baştan ele alma yoluna gitmeye karar verir.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.