Spotify podcast yayınlarına önemli yenilik

Spotify podcast yayınlarına önemli yenilik

Spotify podcast yayınlarına önemli özellikler eklemeye hazırlanıyor. Şimdilik bir grup kullanıcı tarafından beta olarak kullanılan özellik, daha sonrasında tüm kullanıcılara sunulacak. Bundan sonra “Keşfet” kısmında podcast yayınları da görünecek.

Keşfet kısmında yer alacak bu özel çalma listesi sürücüleri ve yolculuk yapanları hedef alacak. Çalma listelerinde görüntülenecek podcastler genellikle haber ve gündem odaklı olacak. Spotify bir kaç yıldan beri podcastleri geliştirmek için büyük çaba sarfediyor. Şirket podcastlerin kolayca yayınlanmasını sağlasa da henüz podcastler ile ilgili bir küratör liste hazırlanmıyor veya özel listeler podcastleri konu edinemiyor.

Şimdi ise şirket bunu değiştiriyor ve podcast çalma listeleri oluşturmaya olanak sağlayacak altyapıyı beta olarak bazı kullanıcılara sunuyor. Spotify konu ile ilgili: “Her zaman yeni ürünler  ve deneyimler test ediyoruz. Bu özelliklerimiz de test aşamasında. Şu an konuşmak için erken.” dedi.

Bu kısa açıklama nedeniyle özelliğin genel kullanıma ne zaman açılacağı belirsizliğini koruyor. Muhtemelen özellik, beta kullanıcıları tarafından beğenilir ve kullanılırsa tüm kullanıcılara sunulacak. Eklenen tüm bu özellikler sayesinde çok fazla dinlenmeyen, keşfedilmeyi bekleyen binlerce Spotify podcast yayını popüler hale gelecek. Bu yayıncılar için oldukça iyi bir adım olacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.